Ofertă pentru Petrescu dacă revine în PPDD

Culmea ironiei! Ilie Petrescu este primul supleant pe lista PPDD pentru Consiliul Judeţean în cazul în care Gheorghe Neaţă şi Petrică Nanu îşi vor pierde mandatele. Deşi Petrescu a pierdut locul de consilier la Motru pentru că a fost exclus din PPDD, acestuia i s-ar fi propus să fie reprimit şi să intre în Consiliul Judeţean, dar să renunţe la procesul cu partidul. Petrescu spune că nu este interesat de această ofertă şi că va lupta în instanţă pentru păstrarea mandatului de consilier local la Motru.

Cei patru consilieri de la Motru excluşi din PPDD au făcut recurs la sentinţa judecătorească prin care îşi pierd mandatele. Surse din cadrul partidului spun că lui Ilie Petrescu i s-ar fi propus să renunţe la proces pentru a fi reprimit în partid, urmând ca apoi să intre în Consiliul Judeţean. Petrescu nu confirmă, nici nu infirmă oferta, însă spune că nu este interesat de un mandat de consilier judeţean.  „Ştiu că sunt următorul membru supleant pe lista de consilieri judeţeni în cazul în care Gheorghe Neaţă şi Petrică Nanu îşi vor pierde mandatele. Nu sunt interesat să intru în Consiliul Judeţean în condiţiile astea. Exclus să profit de această ocazie. Nu sunt un profitor, dacă eram un profitor mă foloseam de toate pârghiile şi ajungeam mult mai sus”, a declarat Ilie Petrescu.

Mai mult, Petrescu pare decis să lupte pentru postul de consilier local de la Motru. Cei patru consilieri de la Motru vor intra parte în proces, după exemplul consilierilor judeţeni Neaţă şi Nanu. „Nu ştiam că există posibilitatea de a intra parte în proces, însă am aflat acest lucru de la Gheorghe Neaţă şi Petrică Nanu. Sunt sigur că, în final, vom avea câştig de cauză pentru că Ordonanţa 55 şi-a produs efectele. Sub nici o formă nu ne vom pierde mandatele pentru că o putem tărăgăna cu procesele până la sfârşitul anului, iar în 2016 sunt din nou alegeri. Să vedem atunci ce va face PPDD la Motru”, a precizat Petrescu.

PROCESE

PPDD Gorj a avut, în urmă cu câteva zile, primele termene în procesele cu Consiliul Judeţean Gorj şi Consiliul Local Tismana. Ambele procese s-au amânat până pe data de 6 martie. „Este prematur să nominalizăm persoanele care vor lua locul consilierilor judeţeni Neaţă şi Nanu, vom confrunta listele după finalizarea proceselor”, a precizat Robert Filip, preşedinte PPDD Gorj.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: