Oficial! Răducan a plecat „amiabil” de la Pandurii!

Narcis Răducan este oficial de luni fostul președinte de la Pandurii, după ce a decis să se despartă „amiabil” de echipa ale cărei destine le-a condus din vara anului trecut până la intrarea acesteia în insolvență toamna aceasta. Clubul de fotbal a anunțat printr-un comunicat de presă că a ajuns la o înțelegere pentru o despărțire amiabilă de fostul președinte, Răducan transmițând cu această ocazie că a încheiat colaborarea de comun acord cu cei doi administratori de la Pandurii.

„Azi am încheiat amiabil colaborarea cu Pandurii Târgu Jiu, printr-un acord cu Administratorul special si Administratorul judiciar. Se încheie pentru mine un episod important din cariera mea, presărat cu multe momente frumoase, de neuitat, legate de obţinerea podiumului, calificarea în Europa League, dar şi transferarea unor jucători exponenţiali din fotbalul românesc. Mulţumesc pe această cale tuturor celor care mi-au fost alături în această perioadă, acţionari, antrenori, jucători, colegi şi mai ales suporterii gorjeni! În perioada următoare voi analiza alături de familie şi voi decide ce urmează în cariera mea”, a menționat Răducan în comunicatul de presă dat publicității de Pandurii.
Narcis Răducan a fost președinte al Consiliului de Administrație de la Pandurii începând cu luna iunie 2015, deși un contract în acest sens a avut semnat câteva luni mai târziu cu „managerul privat” al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel. Sindicatele miniere au contestat ulterior funcția care i-a fost dată lui Răducan, iar luna aceasta o instanță de judecată a stabilit printr-un verdict care nu este definitiv că fostul președinte a fost ilegal în funcție. În schimb, în toată această perioadă, în baza contractului semnat cu Ciurel, fostul președinte a beneficiat de un salariu de circa 8500 de euro net, la care s-au adăugat bonusuri, comisioane și alte facilități care dublau cifra respectivă. În plus, contractul îi permitea fostului președinte să încaseze 5% din sumele de transfer ale jucătorilor, sumele uriașe acordate acestuia fiind în contrast cu situația în care a ajuns Pandurii, dar și Complexul Energetic Oltenia, pierderile din vremea lui Ciurel ducând la stoparea finanțărilor pentru echipa de fotbal.

Vizualizări: 703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: