OFICIAL: 19 răniţi în accidentul de la Cerna Sat

În dimineaţa zilei de 7 august a.c., orele 05:43, Dispeceratul I.P.J. Gorj a fost sesizat prin apelul de urgenţă 112, de către un bărbat din comuna Padeş, cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pe un drum forestier, într-o zonă montană, limitrofă satului Cerna Sat, a observat mai multe persoane rănite, care i-au relatat că se deplasau cu o camionetă descoperită, iar autovehiculul a căzut într-o prăpastie.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul I.P.J. Gorj, echipaje SMURD din cadrul I.S.U. Gorj, mai multe ambulanţe şi lucrători din cadrul I.J.J. Gorj şi Salvamont Gorj.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat că C.S.D., de 35 ani, din Obârşia Cloşani, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea o autoutilitară, ce tracta o remorcă, pe un drum forestier ce face legătura între satul Cerna Sat şi Barajul Cerna din comuna Padeş, din cauza manevrării necorespunzătoare a autovehiculului, a căzut într-o prăpastie situată la aproximativ 20 metri faţă de drumul forestier.

 În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a unui număr de 19 persoane, cu vârste cuprinse între 13 şi 67 de ani, care au fost transportate, atât cu ambulanţele cât şi cu autoturisme ce se deplasau în zonă, către Spitalul orăşenesc Baia de Aramă din judeţul Mehedinţi şi Spitalul Judeţean de Urgenţă „Tudor Vladimirescu” din municipiul Târgu-Jiu.

Trei dintre victime, F.L., de 33 ani, V.S., de 37 ani şi o minoră de 13 ani, toate din localitatea Obârşia Cloşani, judeţul Mehedinţi, au suferit leziuni corporale grave. Pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, victima de 33 ani şi minora de 13 ani, au fost preluate de elicoptere SMURD, fiind transportate la unităţi medicale din municipiile Bucureşti şi Timişoara.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.Poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru lămurirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: