Olimpicii, supăraţi pe inspectorul Mergea

Tinerii gorjeni sunt revoltaţi de decizia inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Nicolae Mergea de a sancţiona aspru directorii de şcoli care aprobă învoirea unui elev pentru a merge la repetiţii sau antrenamente. Nicolae Mergea nu se lasă impresionat de vorbele acestor tineri şi vrea ca pregătirile pentru anumite concursuri să aibă loc în afara orelor de curs.

Pe adresa de e-mail a ziarului Pandurul, [email protected], au fost primite mai multe mesaje de nemulţumire vis-a-vis de dispoziţia Inspectoratului Şcolar prin care olimpicii şi elevii talentaţi să nu mai fie învoiţi de la ore pentru pregătiri.

Mergea: Dacă învaţă acasă, nu mai e olimpicul şcolii

Bogdan-Petre Posa este unul dintre tinerii nemulţumiţi de mesajul transmis săptămâna trecută de către Nicolae Mergea, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, directorilor de şcoli din judeţ, prin care îi avertizează pe aceştia că işi vor pierde slujba dacă vor aproba învoirea unui elev de la ore.

„Am fost olimpic naţional la matematică. Anul acesta am terminat liceul şi chiar dacă nu mai am nici o legătură cu olimpiadele sunt revoltat de decizia domnului inspector general şi despre părerea dânsului despre ceea ce înseamnă performanţă. Din câte ştiu eu, dirigintele clasei sau directorul are voie să învoiască un elev dacă crede că este necesar“, a transmis Bogdan Posa din Motru.

Un alt tânăr nemulţumit de această situaţie este Ionuţ Berca, elev al Colegiului Tehnic Mătăsari „Nu este corectă decizia domnului inspector. Eu consider că un elev care are înclinaţie spre muzică să fie învoit de la ora de matematică sau geografie pentru a merge la repetiţii. La ce o să îi trebuiască lui matricele sau informaţii despre clima din România dacă vrea să devină un mare artist“, a spus Ionuţ.

Nicolae Mergea, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, nu se lasă impresionat de vorbele acestor tineri „Pentru a merge la olimpiadă te pregăteşti un semestru sau chiar un an întreg, ce ar însemna ca în tot acest timp elevii în cauză să lipsească de la ore!? Eu consider că un olimpic care învaţă acasă nu mai e olimpicul şcolii“, susţine acesta.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: