Oltchim, temă de campanie şi la Târgu Jiu

Pe final de campanie electorală, după ce a încercat din răsputeri să arate că nu are contracandidat pe colegiul Târgu Jiu pe care candidează pentru un nou mandat de deputat, premierul Victor Ponta l-a atacat ieri direct pe principalul său adversar, incluzându-l pe Dan Diaconescu în grupul politicienilor care ar fi „jefuit” Oltchimul în ultimii ani.

Combinatul din Vâlcea, de la care a început miza candidaturii lui Dan Diaconescu la Gorj, este folosit şi acum ca armă de campanie electorală, prim-ministrul spunând ieri, la Târgu Jiu, că el este cel care a reuşit să pună capăt căpuşării Oltchim de către politicieni ai fostei puteri.

„De ani de zile, Oltchim a fost căpuşat, a acumulat datorii de peste 500 de milioane de euro, iar împreună cu Dan Diaconescu, Adriean Videanu şi Constantin Roibu au încercat să perpetueze acest jaf prin tot felul de operaţiuni. Din fericire, am reuşit şi noua conducere a pornit la eliminarea contractelor care căpuşează Oltchimul. După cum ştiţi, oamenii ajung acum, după ce rămăseseră şi cu trei luni în urmă cu salariile, ajung acum cu salariile la luna noiembrie, iar pentru începutul anului viitor, după noi măsuri de restructurare şi de decăpuşare a Oltchimului, putem să facem acea privatizare care să garanteze păstrarea locurilor de muncă şi existenţa Oltchimului. Videanu, Dan Diaconescu, Boureanu, Roibu în primul rând au devalizat Oltchimul în ultimii ani şi au încercat să închidă practic Oltchimul pentru a-şi ascunde urmele, pentru a nu se mai găsi în procedura unui faliment adevăraţii vinovaţi şi urmele faptelor comise de ei”, a spus Ponta.

Premierul spune că nu e suficient că a oprit căpuşarea, el vrea acum şi recuperarea banilor de la cei care ar fi profitat de pe urma combinatului. Deşi nu a spus cum a profitat, de exemplu, Dan Diaconescu din activitatea Oltchim, Ponta a cerut DNA să ia toate măsurile pentru a ancheta jaful de la Vâlcea, candidatul PPDD fiind şi în timpul campaniei electorale chemat de procurorii anticorupţie să dea declaraţii pentru implicarea sa în eşecul privatizării unităţii la care lucrează câteva mii de oameni.

PRIVATIZARE

Ministerul Economiei a reluat discuțiile legate de privatizarea Oltchim, organizând întâlniri cu investitori importanți pentru a-i consulta în legătură cu strategia pe care statul trebuie să o adopte pentru a putea vinde combinatul unei companii care să investească acolo 100 milioane euro.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: