Operele sculptorilor de la „Brâncuşiana“, amplasate pe Insuliţă

Tabăra de Sculptură “Brâncuşiana” a ajuns la final. Operele din marmură realizate de către sculptori la atelierele artiştilor plastici din zona Debarcader vor fi dezvelite mâine la ora 13.00.

Acestea urmează să fie amplasate pe Insuliţă într-un spaţiu special amenajat. “Am propus realizarea unui labirint natural al sculpturii moderne pe Insuliţă. Vizitatorul va intra în labirint cu o schiţă, iar apoi va descoperi câte o operă de artă în fiecare colţ. De asemenea, vom încerca să recuperăm şi lucrările amplasate <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Hobiţa pentru a realiza pe Insuliţă un cel mai mare muzeu al sculpturii moderne”, a declarat Ovidiu Popescu, directorul Centrului Brâncuşi. Acesta a mai precizat că intenţionează să transforme Tabăra de Sculptură “Brâncuşiana” într-o şcoală ale cărei locuri să fie ocupate prin concurs. “Vrem să transformăm tabăra de sculptură într-o şcoală ale cărei locuri să fie ocupate prin concurs. De asemenea, împreună cu sponsorul evenimentului, ne-am dori ca cei mai buni elevi să obţină câte o bursă”, a menţionat Ovidiu Popescu.

EXPOZIŢIE

Cu prilejul vernisajului Taberei de Sculptură va fi lansată o expoziţie de ulei pe pânză şi de lucrări executate cu ajutorul tehnicii Dual View. “Expoziţia va fi adusă la Muzeul Judeţean din Târgu Jiu de către Tonitza Art Grup din Suceava, vineri începând cu oara 11.00. Aceasta cuprinde lucrări deosebite realizate de două artiste Ana- Maria Ovadiuc şi Cristina Lauric”, a mai precizat Ovidiu Popescu. La ora 12.00 va fi lansată cartea “Sterilet” de Carol Hârşan.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: