Opoziţia pierde cel puţin 11 primari în Gorj

Legea traseismului politic a avut efecte majore în judeţul Gorj. Nu mai puţin de 11 primari au ales să-şi schimbe formaţiunea politică şi să treacă în barca PSD pentru a-l susţine pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. Alţi primari ACL rămân fideli partidelor din care fac parte. Primarii din Bărbăteşti, Săcelu şi Peştişani sunt încă indecişi, deşi astăzi este ultima zi în care mai pot opta pentru un alt partid politic.

Alianţa Creştin Liberală a pierdut 9 primari în judeţul Gorj, iar PP-DD doi. Printre primarii care au ales să meargă pe mâna PSD-ului se numără Marian Ardeiu (PDL, Samarineşti), Adi Câmpeanu (PNL, Runcu), Ştefan Lupu (PDL, Stejari), Mihai Calotă (PNL, Urdari), Marian Slivilescu (PPDD, Tismana), Radu Constantin (PPDD, Ţicleni), Ilie Petroi (PNL, Aninoasa), Gheorghe Păsărin (PNL, Bâlteni), Ion Bârcă (PDL, Turburea) şi Ştefan Făsuescu (PNL, Polovragi). Primarul Dan Bălu (PDL, Fărcăşeşti) este în momentul de faţă independent.

Partidul Poporului-Dan Diaconescu a rămas fără niciunul din cei doi primari pe care îi avea. În multe localităţi, primarii au luat şi toţi consilierii cu ei. Este cazul comunelor Runcu, Fărcăşeşti, Stejari. „Cinci persoane au depus hârtii că pleacă din PNL la PSD, domnul primar şi patru consilieri locali”, a declarat Camelia Vlăduţ, secretarul comunei Runcu. La Stejari, secretarul comunei a declarat că sunt patru cereri în total. „De la PNL au plecat doi dintre care unu la PSD şi unu a trecut la aripa Tăriceanu. Mai este un consilier PDL care a trecut tot la PSD şi primarul care a trecut tot la PSD”, a declarat Claudiu Bucea, secretarul din Stejari.

Primarii fideli PDL

Primarii Constantin Bobaru (PNL, Bumbeşti Jiu), Dumitru Leuştean (PNL, Novaci), Gheorghe Bilea (PDL, Bolboşi), Liviu Drăgulescu (PDL, Licurici), Ion Ciobea (PNL, Muşeteşti), Emilian Rusu (PDL, Dăneşti), Dorin Filip (PNL, Rovinari), Mihai Mazilu (PNL, Târgu Cărbuneşti), Dumitru Gâlceavă (PNL, Turceni), Dumitru Tăloi (PNL, Ciuperceni), Dumitru Vulpe (PNL, Câlnic), Vasile Moşoiu (PNL, Drăguţeşti), Liviu Cotojman (PDL, Roşia de Amaradia) şi Aurelian Cotârlău (PNL, Scoarţa) rămân fideli partidelor de pe lista cărora au fost aleşi în fruntea localităţilor. Primarul PDL de la Padeş, Mihăiţă Troacă, este suspendat, fiind arestat.

Primarul PDL din Bolboşi, Gheorghe Bilea, a declarat ieri că nu pleacă din PDL deşi în Consiliul Local au fost mişcări masive. „Eu nu plec, sunt hotărât. Nu am de ce să plec. Dintre consilieri au plecat trei de la PDL la PSD, unu de la PRM a trecut la PSD, unu de la PSD a trecut independent şi doi de la PP-DD au trecut independenţi”, a declarat Gheorghe Bilea, primarul din Bolboşi.

Primarul PNL Muşeteşti, Ion Ciobea, a declarat că „rămân în avionul meu, nu voi mai candida în 2016, mă pensionez, aşa că nu am de ce să mai decolez acum”. Primarul din Dăneşti, Emilian Rusu, rămâne şi el fidel PDL-ului. „Nu mi-a plăcut niciodată să plec dintr-un partid în altul. Până în 2016 rămân la PDL, după aia nu mai ştiu. O să accept orice alianţă pe care o va face PDL în perioada următoare”, a declarat Emilian Rusu. 

INDECIŞII

Pe lista primarilor nehotărâţi se numără Adrian Mangu (Bărbăteşti), Florin Pavel (Peştişani) şi Florin Jurebie (Săcelu). Aceştia au declarat că nu au luat încă o decizie pentru că mai au termen inclusiv astăzi până la ora 16.00 să ia o hotărâre privind viitorul lor politic.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: