Vești bune pentru însoțitorii persoanelor cu handicap

Autoritățile locale au vești bune pentru însoțitorii persoanelor cu handicap. Anul acesta nu vor mai exista probleme la plata indemnizațiilor, asta pentru că guvernul a alocat fonduri administrațiilor publice locale, în așa fel încât să fie acoperit tot anul. În 2021, însoțitorii vor primi și norma de hrană.

De ani de zile, autoritățile locale întâmpinau probleme la plata însoțitorilor persoanelor cu handicap. Guvernul României aloca administrațiilor publice locale fonduri doar pentru o jumătate de an, iar apoi era nevoie de o rectificare bugetară. În acest context, cei care au grijă de persoanele cu dizabilități rămâneau fără bani și câteva luni.

Primarul din comuna Roșia de Amaradia susține că Guvernul a alocat în premieră, anul acesta, fonduri pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap pentru tot anul. ”Este cred că primul an de când sunt eu primar, când Guvernul României ne alocă în întregime sumele pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap. Cred că este un an istoric, pentru că de obicei ne dădeau bani pentru o jumătate de an și trebuia să așteptăm rectificarea bugetară pentru restul lunilor. De cele mai multe ori, până se făcea rectificare, două sau chiar trei luni erau întârzieri la acordarea acestor indemnizații. Se pare că lucrurile intră în normal”, a declarat Liviu Cotojman.

Această veste nu este singura pentru însoțitorii persoanelor cu handicap. ”Vreau să mai precizez faptul că, de anul acesta, administrația publică locală este obligată să acorde acestor persoane, pe lângă indemnizație, și norma de hrană care este în cuantum de aproximativ 200 de lei pe lună. Am primit și acești bani pentru tot anul”, a mai spus Liviu Cotojman.

În comuna Roșia de Amaradia sunt în prezent 51 de însoțitori la persoanele cu handicap.

Vizualizări: 2,523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: