Orban anunță consultări cu sindicatele pe decarbonizare

Premierul Ludovic Orban a anunțat, luni, organizarea unei serii de consultări cu mediul de afaceri și sindicatele în legătură cu obiectivele Green Deal și consecințele acestui asupra României. Una dintre cele mai afectate companii din România în urma procesului de reducere a emisiilor de dioxid de carbon este Complexul Energetic Oltenia.

„Am discutat despre organizarea unei serii de consultare publică a mediului de afaceri, a organizațiilor patronale, a sindicatelor referitor la Green Deal (Pactul ecologic european), posibilele consecințe asupra României și de asemenea stabilirea poziției României în toate regulamentele care vor fi dezbătute la nivel european pentru a asigura atingerea obiectivelor. De asemenea, continuă consultarea societății referitoare la viitorul buget multianual”, a declarat Ludovic Orban după ședința conducerii PNL.

România va primi de la UE 757 milioane de euro sub formă de granturi nerambursabile pentru susținerea zonelor monoindustriale care vor fi afectate de trecerea la o economie nepoluantă.

România ar deveni astfel al treilea beneficiar de fonduri nerambursabile din Fondul pentru tranziție echitabilă, un instrument creat de Comisia Europeană pentru a atenua impactul economic și social al Green Deal (”Pactul ecologic”), politica prin care Comisia von der Leyen vrea să transforme UE până în 2050 într-o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. Cel mai mare beneficiar ar fi Polonia (2 miliarde de euro), urmată de Germania (877 milioane de euro) și România.

Vizualizări: 1,555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: