Orban, verificat de două ori de Poliție

Ludovic Orban dezvăluie că a avut Covid, deși este vaccinat cu trei doze. “Am fost absent din spaţiul public după anul nou dintr-un motiv obiectiv. Am avut Covid-19. Am fost diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie. Timp de doi ani, de la debutul pandemiei, am reuşit să mă feresc de coronavirus. M-am îmbolnavit deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia, administrată în octombrie 2021 şi respect regulile de protecţie sanitară. Cel mai probabil, am fost infectat cu omicron”, a transmis Orban.

Acesta spune că nu a avut o formă gravă, dar două - trei zile a avut febră, tuse uscată, dureri de cap, dureri musculare, iritaţia căilor respiratorii.

“Am putut să văd direct acţiunea instituţiilor implicate. Am fost sunat de DSP Bucureşti chiar în ziua în care am fost introdus în aplicaţia Coronaforms pentru efectuarea anchetei epidemiologice şi am primit pe mail decizia DSP cu privire la perioada de izolare în ziua următoare. Am fost sunat şi de un reprezentant al DSP Prahova, probabil pentru că în ancheta epidemiologică am indicat ca loc posibil de infectare o localitate din judeţul Prahova, unde mi-am petrecut revelionul. În perioada în care am fost izolat la domiciliu am fost vizitat de poliţie de două ori pentru a fi verificat dacă respect decizia de izolare. Nu am fost la spital, dar mi-am monitorizat constant saturaţia de oxigen cu pulsoxiometrul”, a mai transmis Orban.

Ca o concluzie, Orban recomandă vaccinarea, care ne fereşte de o formă mai gravă a bolii, dar în același timp solicită coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea Certificatului Verde.

Vizualizări: 2,602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: