Ordonanţa pentru traseismul politic, publicată

Ordonanţa care permite trecerea aleşilor locali de la un partid la altul timp de 45 de zile, fără a-şi pierde mandatele, a fost publicată marţi în Monitorul Oficial. Primarii şi consilierii pot depune cererile de schimbare a apartenenţei politice la secretarii primăriilor, care le vor înainta Instituţiei Prefectului. Cererile trebuie însoţite de declaraţii de acceptare din partea partidului politic la care aderă. Consilierii judeţeni depun cererile la secretarul Consiliului Judeţean.

Potrivit ordonanţei de urgenţă, primarii, consilierii locali şi judeţeni, precum şi preşedinţii de consilii judeţene, îşi pot exprima opţiunea schimbării partidului politic, în scris, o singură dată în intervalul de 45 de zile. Şi candidaţii din liste care au fost declaraţi supleanţi pot depune cereri de schimbare a apartenenţei politice.

După trecerea celor 45 de zile, secretarii de primării şi consilii judeţene au la dispoziţie cel mult 10 zile pentru a comunica o situaţie centralizatoare Instituţiei Prefectului.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: