Tactica PSD în Gorj: aleargă după voturile minerilor şi indecişilor!

Primarii, parlamentarii şi directorii susţinuţi de PSD s-au întâlnit ieri cu liderii partidului. Fiecare a primit sarcini precise în privinţa organizării alegerilor prezidenţiale şi a numărului de semnături pe care trebuie să le strângă pentru susţinerea candidaturii lui Victor Ponta. La întâlnire au fost prezenţi şi partenerii din PC şi UNPR. În timp ce social-democraţii au dat asigurări că vor depăşi targetul impus de la centru, liderii PC au spus că, dacă va fi nevoie, vor solicita prelungirea termenului limită pentru strângerea celor 10.000 de semnături care le revin. Primarii PSD au primit sarcina de a-i racola pe alegătorii indecişi. 

Social-democraţii vor trebui să strângă din Gorj, până la data de 1 septembrie, 40.000 de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Victor Ponta, în timp ce PC şi UNPR câte 10.000 de semnături fiecare. „Am convocat Comitetul Executiv împreună cu factorii de răspundere pentru o mobilizare generală. Avem o ordine de zi foarte importantă, care vizează: strângerea de semnături pentru Victor Ponta, organizarea activităţii militanţilor implicaţi, precum şi deplasarea noastră la Bucureşti, la lansarea candidaturii”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedinte PSD Gorj.

În ciuda problemelor cu care se confruntă angajaţii Complexului Energetic Oltenia, social-democraţii se bazează pe voturile din minerit şi energie. Vasile Râbu, directorul adjunct de la Medservmin, crede că minerii nu vor ezita să semneze pentru susţinerea lui Ponta. „Eu, împreună cu doamna deputat Camelia Khraibani, mă voi ocupa de Colegiul IV, unde sperăm să obţinem peste 60% din voturi. Vom încerca să aducem cam 15.000 de semnături. Mă bazez pe semnături din minerit şi energie din zonele Rovinari şi Turceni, precum şi pe sprijinul primarilor din zonă”, a declarat Vasile Râbu.

Primarii, responsabili cu racolarea alegătorilor indecişi

Primarii PSD dau asigurări că îşi vor îndeplini sarcinile date de Florin Cârciumaru. Edilul local de la Plopşoru spune că în cel mult două zile îşi va dubla numărul de semnături cerute pentru candidatura lui Victor Ponta. „Noi trebuie să strângem minim 450 de semnături, dar cu siguranţă vom aduce vreo 1000 de semnături. Am 10 consilieri locali şi fiecare va trebui să-mi aducă 100 de semnături. În cel mult două zile îşi vor face treaba”, a declarat Petre Grigorie, primarul de la Plopşoru. La Băleşti, autorităţile locale şi-au făcut un obiectiv clar din racolarea alegătorilor indecişi. Primarul spune că în fiecare seară ţine legătura telefonic cu persoanele responsabile de această activitate. „La nivelul comunei, avem 7 secţii de votare şi am pus câte trei responsabili pe secţie. În fiecare săptămână mă întâlnesc cu ei, iar în fiecare seară îi sun ca să văd ce oameni au mai racolat. Obiectivul nostru este să racolăm cât mai mulţi dintre alegătorii indecişi, dintre cei care înclină spre Elena Udrea sau spre Tăriceanu. De la fiecare secţie de votare vom încerca să obţinem câte 100 de semnături, numai eu ca primar am până acum 200 de semnături”, a declarat Aristică Paicu, primarul de la Băleşti.

PC vrea să prelungească termenul limită pentru semnături

Partidul Conservator de la Gorj are ca sarcină să aducă pentru Victor Ponta minim 10.000 de semnături, un număr triplu faţă de câte semnături a adus pentru social-democraţi la alegerile europarlamentare. Preşedintele PC Gorj spune că, dacă nu se va încadra în termenul limită, va cere prelungirea perioadei de obţinere a semnăturilor. „Pentru alegerile europarlamentare a trebuit să aducem 3000 de semnături, acum numărul este aproape triplu şi timpul este prea scurt. Bătălia este prea dură. Dacă va fi nevoie, vom solicita prelungirea perioadei de strângere de semnături şi după data de septembrie”, a declarat Marius Borcan, preşedintele PC Gorj.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: