Accesul salvărilor, îngreunat la UPU Târgu Jiu

Ambulanţele întâmpină dificultăţi atunci când duc pacienţii cu probleme grave de sănătate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgu Jiu. Asta spun autorităţile judeţene care au solicitat realizarea unui culoar pentru salvări pe strada Tudor Vladimirescu, prin închiderea unei benzi. Autorităţile locale spun că problema va fi rezolvată în momentul în care va fi realizată parcarea subterană, iar pe termen scurt au în vedere o altă variantă.

Autorităţile judeţene spun că trebuie realizat un culoar pentru salvările care duc pacienţii la UPU Târgu Jiu. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ninel Muja, consideră că închiderea unei benzi de circulaţie ar rezolva această problemă. „Este o problemă legată de salvări, de intrarea la UPU. Zilele trecute am avut câteva accidente la nivelul judeţului destul de grave şi acolo trebuie să realizăm un culoar pentru salvări, pentru că orice secundă pentru un om care are probleme poate să ducă la anumite lucruri neplăcute. Orice secundă de întârziere, cu cât salvarea nu poate să intre la UPU, este o problemă. Cred că acolo ar trebui, cel puţin, numai jumătate de stradă să fie închisă, să nu mai fie maşini parcate acolo”, a spus Ninel Muja, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, la Accent TV.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, crede că ambulanţele vor ajunge mai uşor la UPU dacă vor fi desfiinţate câteva locuri de parcare în zonă. „Vom scoate la licitaţie proiectarea pentru parcarea din faţa spitalului. În condiţiile în care proiectul se realizează, e clar că investiţia va demara în 2019 şi poate dura un an. E clar că trebuie găsită o soluţie. În momentul în care ai o parcare de cel puţin 125 de locuri, toată zona va fi alocată doar spitalului şi tribunalului. E clar că trebuie să găsim o soluţie, pentru ca salvările care intră la spital să aibă acces mult mai uşor. În zona unde intră salvarea cu urgenţele trebuie găsită o soluţie. Ne putem gândi ca o parte din locurile de parcare de acolo să fie anulate”, a comentat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Autorităţile spun că nu vor afecta activitatea taximetrelor, pentru că locurile prevăzute pentru acestea sunt la o oarecare depărtare de zona de intrare a ambulanţelor la UPU. Toate aceste aspecte ar urma să fie discutate într-o întâlnire viitoare a autorităţilor locale şi judeţene.

În ceea ce priveşte investiţia privind realizarea unei parcări subterane în zonă, municipalitatea speră să obţină fonduri europene sau guvernamentale pentru a o pune în operă.

Vizualizări: 1,547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: