Ori la zdup, ori la balamuc!

De când a revenit la Cotroceni, opoziţia lui Traian Băsescu se tot roagă de el să cuvânteze ceva, orice numai să vorbească. Pentru că nu s-a lăsat înduplecat, Dan Voiculescu, principalul artizan al suspendării preşedintelui şi al Referendumului de demitere, şi-a pierdut răbdarea şi a ieşit la rampă cu un interviu pe care şi l-a aranjat la agenţia de ştiri guvernamentală, „Agerpres”.

Deşi teoretic nu mai are nicio calitate oficială, şi-a dat demisia din Parlament ca să nu fie judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-un dosar de mare fraudă, Voiculescu a simţit nevoia să-l sperie pe Băsescu. L-a  anunţat că recenta înfrângere de la Referendum nu l-a descurajat, ci, din contră,  i-a dat un nou impuls pentru a pune la cale  încă o  suspendare. O vrea la sfârşitul lui septembrie, ca să pună Referendumul odată cu alegerile parlamentare, să fie mai ieftin, că moare de grija noastră.

Anunţând o a treia suspendare şi o posibilă demitere a preşedintelui, Voiculescu nu face altceva decât să ne demonstreze că a înnebunit de ciudă că nu i-a reuşit aranjamentul  abia trecut. Individul, deşi nu l-a întrebat nimeni dacă-i mai este frică de Băsescu, procedează ca maimuţa când nu are treabă şi ne anunţă că nu-i mai este frică pentru că îl consideră demis. Se smiorcăie că preşedintele va începe persecuţiile asupra lui, că va fi foarte rău pentru el, că va asmuţi justiţia, poliţia şi parchetele, că va dezlănţui jihadul de care el, imaculatul, nu se teme.

Păi tocmai asta i se poate reproşa lui Băsescu, că n-a presat justiţia să-şi facă datoria, că dacă lucrurile s-ar fi întâmplat normal Voiculescu ar fi dat interviuri acum de la Jilava. Cine se crede acest turnător ordinar?!  Cum poate să mai creadă că-şi poate bate joc de noi toţi, chemându-ne din trei în trei luni să votăm cu el împotriva preşedintelui? Ce legitimitate are acest individ în faţa acestui popor de îşi permite să anunţe de pe acum o nouă lovitură de stat? De ce nu-l ia nimeni la întrebări? Cum să anunţi o suspendare a preşedintelui din moment ce acesta, după eşecul recentei suspendări, nici măcar n-a făcut o declaraţie, necum să încalce Constituţia…

Declaraţiile lui Voiculescu ne confirmă faptul că individul este un colportor de joasă speţă  şi un demolator al statului de drept, din moment ce el a stabilit deja data suspendării înainte ca preşedintele măcar să fi scos o vorbă. Într-o ţară normală la cap astfel de indivizi ar fi ajuns imediat la răcoare, pentru că nici măcar nu se mai poate ascunde în spatele declaraţiilor politice, deoarece el nu mai este om politic prin demisia dată cu voia sa. Dacă mai continuă aşa, personajul desprins din desene animate va sfârşi ori la zdup, unde îi e locul demult, ori la balamuc.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: