Orzan şi Iana, tentaţi de preşedinţia PNL

Liberalii Gheorghe Orzan şi Gheorghe Iana sunt tentaţi de şefia partidului. Orzan spune că decizia sa de a candida depinde de o condiţie pe care deocamdată nu o va face publică, pentru a spori suspansul. Deocamdată Orzan îl susţine pe Dian Popescu, lucrurile putând lua o altă întorsătură chiar şi cu câteva zile înainte de alegeri, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu doi ani. Nici Gheorghe Iana, singurul uselist care a pierdut alegerile în Gorj, nu exclude o candidatură la şefia PNL Gorj.

Dian Popescu se bucură, în momentul de faţă, de susţinerea lui Gheorghe Orzan pentru preşedinţia PNL Gorj, chiar dacă şi Victor Banţa şi-a anunţat intenţia de candida. „Victor Banţa a fost promovat de mine, a venit în PNL în perioada în care eram eu vicepreşedinte, l-am susţinut pentru funcţia de prefect, dar pentru preşedinţia PNL Gorj îl voi susţine pe Dian Popescu, atât timp cât cuvântul meu şi al lui funcţionează. Eu şi Dian Popescu formăm o echipă, ne-am respectat întotdeauna şi am venit în PNL pentru a face performanţă”, a declarat Gheorghe Orzan.

Ba mai mult, spune că toţi candidaţii care vor avea susţinerea sa vor câştiga bătăliile politice în care vor fi implicaţi. „Sunt cunoscut pentru faptul că toţi candidaţii care au avut susţinerea mea au câştigat bătăliile. Am un număr foarte mare de delegaţi care mă susţin şi îmbrăţişează de fiecare dată opţiunea mea. Şi de această dată candidatul pe care îl voi susţine eu va candida”, a mai precizat Orzan.

Cu toate acestea, Gheorghe Orzan este tentat de preşedinţia PNL Gorj. „Voi candida pentru funcţia de preşedinte al PNL Gorj cu o singură condiţie, pe care în momentul de faţă nu o fac publică pentru a spori suspansul”, spune Orzan. Şi medicul Gheorghe Iana, cel care a pierdut alegerile pe Colegiul 1 deputaţi, a spus că nu exclude o candidatură a sa la preşedinţia PNL Gorj, dar numai după ce îşi va evalua şansele.

Dian Popescu crede în cuvântul lui Orzan

Chiar dacă la ultimele alegeri pentru şefia PNL, Orzan a schimbat macazul pe ultima sută de metri, Dian Popescu este convins că nu va fi trădat. La vremea respectivă, Gheorghe Orzan a trecut de partea lui Dian Popescu deşi iniţial părea a fi unul dintre cei mai înverşunaţi susţinători ai lui Radu Angheloiu. „Am încredere în cuvântul lui Gheorghe Orzan şi sunt convins că nu-şi va schimba opţiunea. Condiţia de care depinde candidatura lui Gigi Orzan este aceea de a nu mai candida eu. În situaţia în care eu nu aş mai candida, l-aş susţine pe el fără nici un fel de probleme. Între noi există o înţelegere încă dinainte de alegeri trecute şi care până acum a fost respectată de fiecare. Cred că şi în pe viitor va fi la fel. Suntem o echipă unită, de altfel ca întreg partidul, cu excepţia unor frustraţi”, a declarat Dian Popescu.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: