Pace cu forţa în USL! Cine e împotrivă va fi exclus!

Uniunea Social Liberală va funcţiona la Gorj cu de-a sila! Sâmbătă a avut loc Delegaţia Permanentă a partidelor din USL, iar mesajele transmise de la centru prin preşedinţii partidelor duc la ideea că indiferent ce probleme sunt în judeţ, alianţa trebuie să funcţioneze pentru a câştiga alegerile. Mesajul reprezentanţilor de la centru pare unul de disperare şi nu îi mai interesează neînţelegerile şi cauzele acestora, ci merg pe principiul „te faci frate cu dracul până treci puntea”.

Întâlnirea care a avut loc sâmbătă trebuia să aibă loc în urmă cu o lună, dar s-a aşteptat finalizarea congreselor de la Bucureşti pentru a se şti exact cu ce mesaje să se vină în teritoriu, iar mesajele sunt destul de dure şi fără alternativă. Liderii de la Bucureşti le transmit colegilor de la Gorj că nu au încotro decât să se înţeleagă, deoarece la Bucureşti se întâmplă acest lucru, s-au făcut compromisuri şi nu va fi acceptată ideea că în teritoriu sunt probleme. Astfel că s-a hotărât ca de astăzi să se reia semnarea protocoalelor în teritoriu şi nu vor mai exista conferinţe de presă decât sub semnul USL, iar acestea vor avea loc la sediul PSD. De asemenea, în perioada următoare vor fi împărţite şi localităţile.

„De luni începe semnarea protocoalelor în teritoriu. Nu avem altă alternativă. De acum înainte vom avea întâlniri săptămânale, iar conferinţele de presă vor fi doar sub semnul USL, nu separat. Ni s-a transmis că trebuie să facem o campanie bună, să câştigăm alegerile”, a spus Gheorghe Orzan, vicepreşedinte PNL Gorj.

„S-au transmis mesaje de la Bucureşti ale USL,  mai exact ideea de unitate, de colaborare în teritoriu. S-a subliniat faptul că dacă la centru se înţeleg şi s-a ajuns la o împărţire a judeţelor fără probleme prea mari, trebuie să se întâmple acelaşi lucru şi în teritoriu”, a spus Ciprian Florescu, vicepreşedinte PSD Gorj.

Probleme în mai multe localităţi

Gorjul are mai multe localităţi în care pesediştii şi liberalii nu se înţeleg. În privinţa conservatorilor, aceştia nu sunt luaţi în calcul, de parcă nici nu ar exista în USL Gorj.

Probleme sunt de exemplu la Prigoria, unde lidera PNL Iuliana Iliescu nu se înţelege deloc cu primarul pesedist Emil Răgman. „La Prigoria sunt drumuri care pe hârtie au 80 de centimetri de material, dar în realitate mergi prin noroi, şi sunt şapte poduri în lucru, pe care nu se poate circula”, aşa descrie Iuliana Iliescu activitatea primarului. Obiectivul acesteia este de a-şi pune soţul viceprimar, acuză pesediştii.

O altă localitate cu probleme este Turceni, acolo unde primarul liberal Iordache nu vrea să le dea pesediştilor mai mult de două locuri eligibile pe lista de consilieri. „Este exclus să le dau viceprimarul şi nu le dau mai mult de două locuri, câţi consilieri au şi acum. Noi avem şapte, pentru că am muncit”, a spus primarul Ion Iordache. Pesediştii cer partitate la Turceni şi postul de viceprimar.

Şi la Băleşti sunt conflicte. Acolo liberalii au pretenţii mari, deşi organizaţia lor este modestă, iar pesediştii nu sunt dispuşi să renunţe la locurile lor.

EXCLUDERI

Mesajele venite de la Bucureşti sunt vehemente şi se va tăia în carne vie dacă cineva se va opune de acum înainte vreunui proiect USL.”Cei care nu votează în consiliile locale cum trebuie vor fi excluşi. Trebuie să ne supunem regulilor”, a spus Gheorghe Orzan, vicepreşedinte PNL Gorj.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: