Pachete cu alimente şi brăduţi de Crăciun pentru nevoiaşii din Târgu Jiu

Aproximativ 2000 de pachete cu alimente pentru masa de Crăciun vor fi distribuite nevoiaşilor din Târgu Jiu. Încă de ieri dimineaţă, municipalitatea a demarat acţiunea “Un brăduţ în fiecare casă”. Primii care s-au bucurat de brăduţ au fost doi copii, aflaţi în grija bunicii după ce mama le-a decedat.

Primăria Târgu Jiu a început distribuirea pachetelor cu alimente familiilor nevoiaşe. Până în momentul de faţă, municipalitatea a achiziţionat 1900 de pachete cu alimente de bază pentru categoriile defavorizate ale populaţiei: beneficiari ai ajutorului social, asistaţi ai Cantinei de Ajutor Social, pensionari cu venituri reduse, tineri proveniţi din instituţiile de ocrotire socială, nevăzători şi alte persoane fără venituri. Valoarea unui pachet cu alimente este de 45 lei. Primii care au primit alimente tradiţionale au fost beneficiarii de hrană de la Cantina de Ajutor Social. Oamenii spun că pachetele sunt binevenite întrucât nu aveau ce pune pe masă în ziua de Crăciun. Toate persoanele defavorizate vor intra în posesia pachetelor cu alimente până vineri.

Cârciumaru, “Moş Crăciun” pentru copiii nevoiaşi

Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, a devenit, ieri, Moş Crăciun pentru copiii a 30 de familii fără posibilităţi materiale. Fiecare familie a primit câte un brăduţ ornamental şi câte un coş cu produse specifice de Crăciun: carne de porc, cârnaţi, caltaboşi, costiţă de porc, slăninuţă şi carne tocată. Valoarea alimentelor se ridică la aproximativ 200 lei. Printre copiii au primit brăduţ şi cadouri se numără şi doi fraţi, un băiat de 6 ani şi o fetiţă de 11 ani, a căror mamă a decedat. Copiii se află în grija bunicii, tatăl lor neimplicându-se niciodată în creşterea micuţilor. Singura sursă de venit pentru întreaga familie sunt alocaţiile copiilor. “Singura noastră sursă de venit o reprezintă alocaţiile copiilor. Eu nu am pensie, mama lor a decedat, iar tatăl nu s-a interesat niciodată de ei. Cu sprijinul primăriei vom reuşi să trecem mai uşor peste sărbători, iar copiii simt şi ei  că vine Crăciunul”, a declarat Rodica Matache, bunica micuţilor. Cei copii au primit şi cadouri din partea autorităţilor. Aceştia s-au bucurat nespus de mult de surpriza făcută şi au mulţumit primarului pentru că s-a gândit şi la ei.

SURPRIZE

Moş Crăciun va veni, costumat, în această seară la copiii adăpostiţi la Casa Iris. Aceştia vor primi dulciuri, jucării şi hăinuţe. În zilele de Crăciun, cele 30 de persoane găzduite în prezent la Casa Iris vor beneficia de mese cu produse tradiţionale: aperitiv, sărmăluţe cu piftii, friptură, dulciuri, suc şi apă minerală.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: