Păcurar va cere azi şi părerea medicului Naţionalei

Cel mai bun jucător al echipei Pandurii în turul campionatului poate rata perioada care a mai rămas de jucat din retur. Alex Păcurar a fost diagnosticat cu o ruptură musculară şi având în vedere antecedentele sale în acest caz al rupturilor, medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte recuperarea sa rapidă. Acesta se îndreaptă spre Bucureşti pentru a afla şi opiniile altor medici.

Jucătorul spune că medicii i-au recomandat în prima fază două săptămâni de pauză după care va trebui să fie din nou consultat un medic specialist: „Primul medic care m-a examinat mi-a spus că trebuie să iau o pauză forţată de două săptămâni şi după aceea, în funcţie de cum se reface zona afectată, o să văd dacă îmi pot relua antrenamentele sau nu. Din păcate, este vorba despre o ruptură musculară, aşa cum mă temeam când am ieşit de pe teren. Mi s-a spus că e o ruptură de 1,5 pe 1,2 mm şi este clar că automat va trebui să iau o pauză mai lungă”. Alex păcurar recunoaşte că accidentarea l-a cam speriat fiind vorba de o altă zonă a muşchilor unde nu a mai avut probleme: „Adevărul este că m-am şi speriat puţin mai mult atunci când s-a întâmplat, am resimţit dureri şi nu ştiam ce se întâmplă pentru că eu nu am mai avut niciodată probleme în zona asta”. Astăzi jucătorul se va afla la Bucureşti pentru a fi examinat şi de un alt medic, Pompiliu Popescu, medicul echipei naţionale. „Vreau să văd ce spune şi dânsul despre problema mea şi, în funcţie de asta o să ştiu sigur cam cât stau pe margine”.

La meciul cu Steaua va sta în tribună

Jucător de bază la Pandurii, Păcurar creează acum mari probleme la mijlocul terenului, unde soluţiile nu sunt foarte multe pe postul său. Cel mai mare regret al căpitanului îl constituie faptul că nu poate juca contra Stelei fiind conştient că le va fi mai greu colegilor fără el pe teren: „Vă daţi seama că îmi pare foarte rău că nu pot să joc, mai ales acum, când echipa avea mai mare nevoie de mine. Îmi este necaz, mai ales că urma chiar meciul cu Steaua, unul foarte important pentru echipă. Probabil că o să stau în tribună, acolo unde nu mă simt deloc bine, dar nu am ce să fac. Sper să revin însă cât mai curând pe teren şi să mai ajut echipa în acest retur”.

Scepticism în ceea ce priveşte revenirea

Medicul echipei Pandurii, Ion Şerban, consideră că Păcurar ar putea reveni în ultimele 2-3 etape din acest retur dar spune că totul depinde de cât de repede se va recupera fotbalistul care se ştie că a mai avut probleme de acest gen şi după astfel de rupturi musculare s-a refăcut greu sau a recidivat. „În mod normal trebuie să stea două săptămâni şi apoi să reia pregătirea dar mai devreme de o lună nu va putea reveni iar după ce reintră va trebui să aibă grijă să nu recidiveze pentru că el a mai avut probleme. Oricum nu se poate estima exact cât va dura recuperarea lui pentru că depinde de la un sportiv la altul, nu sunt calcule exacte aici”, a spus medicul echipei gorjene care i-a dat voie jucătorului să ceară şi părerea altor medici.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: