Pădurarul din Băleşti şi-a împuşcat iubita de la 3 metri!

Fostul pădurar Constantin Turtoi din Băleşti, care stă după gratii de la sfârşitul lunii ianuarie după ce a încercat să o împuşte pe fosta sa iubită, a avut intenţia să o omoare. Rechizitoriul pe care procurorii l-au întocmit în acest caz şi care a fost înaintat instanţei de judecată arată că bărbatul de 60 de ani a tras de la doar 3 metri asupra Anei Frăţilescu.

E greu de explicat cum de nu a nimerit-o de la o asemenea distanţă, dar anchetatorii consemnează faptul că pistolul Carpaţi pe care pădurarul îl avea în dotare pentru a-i prinde pe hoţi a fost îndreptat către femeia care devenise ţintă.

Conform rechizitoriului, Turtoi şi iubita sa de 32 de ani au format un cuplu timp de vreo cinci ani, la începutul lui 2015 partenera părăsindu-l pe pădurar pentru  un bărbat mai tânăr. Şi-a luat cu ea şi copilul minor şi dusă a fost la un alt bărbat cu care, din întâmplare, Turtoi s-a întâlnit pe stradă, în 25 ianuarie, în jurul prânzului. Pădurarul a ţinut să îşi apere bărbăţia şi a provocat un scandal, luându-l la bătaie pe actualul partener al Anei, femeia fugind în casa unor localnici din apropiere. Turtoi s-a dus însă acasă şi a luat cu el pistolul Carpaţi din dotare, fiul său observând acest lucru şi sunându-l pe partenerul Anei pentru a-l pune în gardă şi a-i cere să se protejeze.

Turtoi s-a dus val vârtej spre casa unde se afla fosta sa iubită şi i-a cerut să iasă la o discuţie, femeia spunându-i să o lase în pace şi să plece. Procurorii consemnează că pădurarul s-a înfuriat şi atunci a scos pistolul pe care îl luase de acasă, trăgând în direcţia Anei pentru a o împuşca. „Enervat, inculpatul Turtoi Constantin a scos pistolul „Carpați” din buzunarul hainei, fiind îmbrăcat în ţinuta de pădurar, şi a tras un foc înspre persoana vătămată, care s-a dezechilibrat şi a căzut. Imediat, inculpatul Turtoi Constantin a fugit în pădurea din apropiere. S-a procedat la căutarea acestuia cu efective de poliţie şi jandarmerie, considerându-se că inculpatul este periculos, întrucât era înarmat. Căutările au durat aproximativ 3 ore, inculpatul Turtoi Constantin parcurgând 20 km de la locul faptei până la locul unde a fost identificat”, se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

După ce a fost prins, pădurarul pistolar a oscilat în declaraţii şi nu a recunoscut acuzaţiile de tentativă de omor, el spunând că doar a vrut să o sperie pe Ana atunci când a folosit pistolul. Pe parcursul cercetărilor, pentru că Turtoi indica locuri diferite de unde a tras asupra femeii, fără să o nimerească, anchetatorii au calculat direcţia glonţului şi locul din care a fost executat focul. Toate calculele arată că pădurarul a tras înspre Ana de la doar 3 metri, iar glonţul s-a dus într-un geam termopan. Anchetatorii notează că Turtoi „a acţionat cu intenţie, chiar şi indirectă, de a ucide persoana vătămată”, distanţa de la care s-a tras asupra femeii fiind de 3 metri, ţeava pistolului fiind îndreptată către aceasta. În urma acestui scandal, pădurarul din Băleşti şi-a pierdut nu doar iubita, ci şi serviciul, pensia şi libertatea, el fiind în arest preventiv pentru faptele de care este acuzat.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: