Pădurarul şi jandarmii, complici la furtul de lemne

La Vidin, zona cu cele mai multe furturi de lemne din Gorj, se fură cu ajutorul pădurarului, sub ochii jandarmilor. Asta a descoperit aseară primarul comunei Jupâneşti, Petre Guşiţă, care a fost sunat de mai mulţi cetăţeni, că se fură leme din pădurea lor. Cele sesizate de cetăţeni s-au confirmat şi Guşiţă a anunţat poliţia. A rămas surprins când a primit mai multe telefoane de ameninţare, că furtul de lemne nu este treaba primarului. Pădurarul le-a declarat poliţiştilor că sunt lemnele lui, însă cei prinşi cu materialul lemnos au avut o altă părere. În cele din urmă, pădurarul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Satul Vidin este cunoscut ca fiind zona cu cele mai multe furturi de material lemnos din Gorj. Sătul să mai audă de la cetăţeni că li se fură pădurea, primarul a luat măsuri. Petre Guşiţă a rămas uimit că cei care furau lemne, făceau acest lucru cu ajutorul pădurarului, sub ochii jandarmilor care erau în patrulare. „Aici se fură mereu şi de această dată m-au sunat cetăţeni să-mi spună că diverse persoane taie lemne din pădurea lor. Mi-au spus că unii au rămas în pădure, iar alţii coboară cu maşinile. Am venit la pod la Vidin, dar înainte am anunţat poliţia. Am găsit maşina cu lemne aici, dar şi pădurarul cu jandarmii. Pădurarul le făcea actele şi jandarmii stăteau în maşină, deşi se presupune că ei erau în patrulare, iar cei cu lemnele nu aveau documente. Nu am înţeles altceva decât că aici se fură cu ajutorul angajaţilor de la stat şi cu oamenii legii”, acuză Petre Guşiţă 

Primarul a fost ameninţat de şefii poliţiei

Pentru că a îndrăznit să deranjeze, primarul s-a ales cu ameninţări de la nivel înalt. „După ce am anunţat poliţia şi le-am semnalat nu numai că se fură lemne, dar că se face acest lucru cu ajutorul pădurarului şi al jandarmilor care erau în patrulare, că se întocmeau acte în prezenţa lor, am primit telefoane de ameninţare că nu este treaba mea. M-au sunat chiar şi comandanţii poliţiei din Târgu-Cărbuneşti şi de aceea am anunţat presa, că aşa ceva nu se face”, susţine primarul.

Jandarmii nu au putut să-l contrazică pe primar şi s-au ferit să facă declaraţii: „Noi suntem în patrulare. Dacă vreţi informaţii cereţi de la purtătorul de cuvânt. Noi eram cu pădurarul într-o acţiune de patrulare”.

Pădurarul a găsit o explicaţie

Dacă cei prinşi cu materialul lemnos în maşină nu au vrut să vorbească despre provenienţa lemnelor, pădurarul a susţinut că lemnele îi aparţin şi când au coborât oamenii cu el din pădure s-au întâlnit pentru a face documentele. „Lemnele erau ale mele. Eu toată ziua am fost să le tai, pentru că era competenţa mea de anul trecut. Nu ştiam că nu pot coborî cu lemnele pe acest drum cum spune domnul primar şi înţeleg că s-au făcut ceva stricăciuni pe drum pe care o să le suport. Eu i-am lăsat pe băieţi să le coboare şi am stabilit să ne întâlnim aici ca să le fac documentele. Eu eram cu jandarmii în acţiune de patrulare. M-au sunat şi am venit aici. Sunt lemnele mele. Le duc acasă şi văd eu ce fac cu ele. Nu văd ce este ilegal aici”, a declarat Ion Belu.

Dosar penal pentru pădurar

După ce au finalizat cercetările, oamenii legii au stabilit că declaraţiile pădurarului şi ale celor prinşi cu lemnele nu coincid, iar angajatul Direcţiei Silvice s-a ales cu dosar penal. „Pe numele pădurarului a fost întocmit un dosar. Pot să vă spun că domnul primar spune că lemnele sunt furate, iar pădurarul că sunt ale lui. Mai mult decât atât, declaraţiile pădurarului nu coincid cu cele ale cetăţenilor prinşi cu lemnele, care au spus că ei au cumpărat lemnele. Tocmai de aceea s-a întocmit dosar penal”, a declarat poliţistul care a făcut cercetarea la faţa locului. Întreaga cantitate de lemne a fost confiscată.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: