Palatul Cotroceni nu crede că energia ține de securitatea națională. Răspunsul primit de Iordache!

Senatorul Forța Dreptei Gorj, Ion Iordache, a primit răspuns de la Palatul Cotroceni, cu privire la problemele din sistemul energetic pe care le-a semnalat și soluțiile pe care le-a propus.

Potrivit răspunsului primit de Iordache de la Președinția României, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării “are ca obiect de activitate organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor privind apărarea ţării şi securitatea naţională şi nu are atribuţii executive în domeniul la care aţi făcut referire, neavând în acest sens nici un aparat de lucru dedicat”.

Președinția a pasat problema la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei - ANRE. “În îndeplinirea atribuţiilor sale şi fără a aduce atingere competenţelor sale de luare a deciziilor în act ivitatea de reglementare, ANRE colaborează cu Consiliul Concurenţei, cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, cu ministere şi cu alte organe de specialitate. De asemenea, ANRE contribuie la dezvoltarea unui sistem energetic naţional sigur, fiabil şi eficient, orientat către consumator, care să permită promovarea eficienţei energetice şi integrarea surselor regenerabile de energie, precum şi a producţiei distribuite atât în reţeaua de transport, cât şi în reţeaua de distribuţie”, se mai arată în răspunsul semnat de un consilier de stat.

Iordache a transmis președinției o listă de măsuri care ar duce la scăderea prețului energiei, începând cu sprijinirea Complexului Energetic Oltenia, cu privire la deblocarea carierelor miniere și reautorizarea temporară a Carierei Roșia.

Vizualizări: 1,740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: