Pandurii a demolat U Cluj în primul meci al sezonului

Am cerut show şi am primit show! Pandurii au dat o adevărată demonstraţie de fotbal în primul meci al sezonului. 6 la 2 a fost scorul unei partide în care gorjenilor le-a ieşit totul iar „studenţilor” clujeni, aproape nimic. Grigoraş îşi avertizează elevii să rămână cu picioarele pe pământ în timp ce la Cluj e scandal mare între Niculescu şi Ana Maria Prodan.

 

Pandurii – U Cluj        6-2 (3-1), Stadion „Tudor Vladimirescu”, Tg-Jiu, spectatori 3.000.

Au marcat: Ibeh (min. 11 și 22), Viera (15’), Răduț (65’–penalty), Matulevicius (77’), Karim (85’) / Pătrașcu (43’), Păcurar (75’).

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera (cpt.), Mamele, Vlad – Răduţ, Nistor, Maxim (Cristea, min. 15) – Grigoraş (Karim, 69’), Lemnaru (Matulevicius, 74’), Ibeh.    Antrenor: Petre Grigoraş

U Cluj: Boşneag - Ciupe, Christou, Szilagyi, E. Nicola - B. Pătraşcu, R. Iancu (Dinu, 27’) – Firţulescu (Drăghici, 46’), Dos Santos (Szilaghi, 66’), Paulinho – Drăghici.     Antrenor: Claudiu Niculescu

Cartonaşe galbene: Păcurar (min. 59)

Cartonaşe roşii: Da Silva (min. 65)

Arbitri: Cristi Balaj – Octavian Szekely şi Mircea Grigoriu

 

Distracţie cu desculţii din Cluj

 

Pandurii era văzută ca favorită certă a meciului de vineri dar nimeni nu se aştepta la un asemenea scor umilitor. Trupa lui Grigoraş a jucat aproape perfect le debut, ajutaţi şi de o replică palidă a clujenilor. Până să se aşeze bine în ghete elevii fostului tunar, Niculescu, scorul era deja 3-0! Golurile au venit pe ruta africană, de la Ibeh de două ori şi Viera, o dată. Clujul a avut puterea să mai licăre puţin înainte de pauză prin golul superb al lui Pătraşcu. Meciul s-a rupt de tot la faza penalty-ului din minutul 65. Da Silva a blocat cu mâna o minge care se îndrepta se poartă şi a fost trimis la cabine de Balaj. Lemnaru şi Răduţ s-au duelat care să bată lovitura de pedeapsă iar câştig de cauză a avut fostul jucător al Stelei, care a transformat cu ajutorul barei. Fostul pandur, Păcurar, a marcat superb din lovitură liberă dar nu s-a bucurat prea mult pentru că Matulevicius a făcut 5-2 imediat. Francezul Karim i-a umilit şi mai mult pe clujeni cu golul 6, o premieră pentru panduri în liga 1. Practic de la venirea lui Grigoraş, pandurii au marcat prima oară 4 goluri într-un meci (în 4-1 cu Tg-Mureş), 5 goluri (5-2 cu Mioveni) şi acum 6. Pentru panduri, meciul cu U Cluj a reprezentat startul perfect de sezon, un start la care nici cei mai înrăiţi fani nu ar fi visat. Culmea, gorjenii nu vor fi pe primul loc după prima etapă. Asta pentru că Petrolul lui Rednic şi Hamza s-a distrat cu Ceahlăul, pe care a învins-o cu 5-0.

 

„Am avut o anumită teamă normală înaintea campionatului, dar emoţiile s-au risipit destul de repede după 3-0. Chiar dacă am avut momente de derută în partea a doua, am reuşit să păstrăm jocul în favoarea noastră. După un astfel de meci simt satisfacţie, dar trebuie să avem grijă ca astfel de întâmplări să nu se întoarcă împotriva noastră.”          

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

 

Noii veniţi au făcut furori !

 

Dovadă că gorjenilor le-a ieşit totul, trei dintre marcatori au venit la echipă în această vară. Răduţ a transformat un penalty dar a şi contribuit la joc cu pase şi driblinguri eficiente în timp ce atacanţii străini, Matulevicius şi Karim, au marcat şi câte un gol. Lituanianul chiar la una din primele atingeri de minge după ce îi luase locul lui Lemnaru. Francezul Karim s-a zbătut mult, s-a străduit să-i impresioneze pe spectatori şi a înscris superb cu 5 minute înainte de final cu un şut cu stângul perfect plasat. „M-am bucurat că 3 dintre noile achiziţii au marcat, mă bucur în general pentru toţi fotbaliştii. A trecut doar o singură etapă şi am întâlnit o echipă care de-abia s-a reunit. Se pare că 6 goluri la Târgu Jiu s-au văzut în premieră acum. Nu mă aşteptam să câştigăm atât de clar, dar cred că aspectul jocului a fost favorabil nouă per total. Sper să nu ne dispară bucuria de a juca fotbal”, a declarat Grigoraş.

 

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: