Pandurii a mai întinerit lotul cu un an

Lotul echipei Pandurii Târgu Jiu numără mai mulţi jucători sub 19 ani decât cei peste 21 de ani. Practic, lotul gorjenilor a mai întinerit cu un an după transferurile efectuate în această iarnă. Lipsa de experienţă şi de omogenitate se simte însă pe teren, unde greşelile jucătorilor tineri sunt destul de dese.

În timp ce majoritatea formaţiilor din ligile inferioare îşi numără pe degete jucătorii sub 21 de ani din lot, Pandurii îi numără pe cei de peste 21 de ani, media de vârstă a echipei fiind de 20 de ani. Lotul pe care îl are la dispoziţie în acest sezon antrenorul Adrian Bogoi este şi mai tânăr decât cel pe care îl avea la începutul sezonului.

Skoric şi Ciobanu erau singurii jucători de peste 24 de ani din lot, dar după plecarea sârbului şi indisponibilizarea lui Ciobanu pe o perioadă mai lungă, acum cei mai în vârstă jucători din lot au doar 22 sau 23 de ani. Şi cum majoritatea celor transferaţi în această iarnă au sub 19 ani, media de vârstă a lotului actual este de aproximativ 20 de ani.

Bogoi: Majoritatea jucătorilor sunt sub 20 de ani

Pentru antrenorul pandurilor nu este un motiv de mare bucurie, pentru că în fiecare pauză competiţională trebuie să o ia de la capăt şi să formeze o nouă echipă din jucătorii transferaţi şi cei existenţi în lot. „Trebuie să lucrăm mai mult la organizare, sunt mulţi copii, acesta este adevărul, majoritatea jucătorilor sunt sub 20 de ani, veniţi de foarte scurt timp, aşa că trebuie să lucrăm la relaţiile de joc, la omogenitatea echipei”, constata Bogoi după primul meci oficial al acestui an.

Acesta este dispus să o ia de la început cu formarea echipei: „Mulţi au venit şi după perioada de pregătire, aşa că este o echipă pe care o formăm din mers. Greşelile pe care le-am făcut la meciul cu Petrolul le-am mai făcut şi în alte meciuri, dar o să o luăm de la capăt, o să formăm o echipă, pentru că ne aşteaptă alte meciuri importante”.

Tehnicianul nu se poate baza pe cei mai experimentaţi jucători din lot, la capitolul absenţi fiind nume precum Dănăricu, Ciobanu sau Dodoi, jucători care puteau face diferenţa în meciurile dificile care urmează. Bogoi speră însă ca jucătorii să joace din ce în ce mai bine: „Acum aşteptăm şi de la jucătorii care îi înlocuiesc pe cei accidentaţi mult mai mult, şi chiar şi de la cei care au venit. Chiar dacă sunt mulţi fotbalişti veniţi din eşaloanele inferioare, unii dintre ei nu au jucat nici la Divizia C, îi aşteptăm să confirme. Sunt în programul nostru de pregătire, într-un timp mai scurt sau mai îndelungat îi aşteptăm să intre şi în echipă şi să joace”.

Pe lângă absenţele de durată, Bogoi nu s-a putut baza la meciul cu Petrolul nici pe Tudoran care era accidentat uşor, dar nici pe Vasilescu, suspendat o etapă pentru cumul de cartonaşe galbene.  În aceste condiţii s-a regăsit în formula de start Dănescu (17 ani) şi au debutat trei dintre jucătorii transferaţi recent: Rareş Cristea, Robert Bratu şi Du Ho Kim.

Vizualizări: 541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: