Blocaj financiar la ACS Târgu Jiu

Echipa locală de baschet ACS Târgu Jiu nu ştie încotro se îndreaptă. Antrenorul Claudiu Alionescu vorbeşte de obiective îndrăzneţe, dar nu ştie dacă se va găsi cineva să susţină financiar echipa. ACS are nevoie urgentă de soluţii de finanţare pentru a nu se mai ajunge la problemele din week-end. Gorjenii au fost la un pas să nu dispute meciul cu Miercurea Ciuc din cauza datoriilor acumulate la închirierea ambulanţelor pentru meciurile oficiale.

Meciul  dintre ACS Târgu Jiu şi CSM Miercurea Ciuc a fost cu ghinion pentru formaţia gorjeană. Nu numai pentru că a pierdut pe teren, ci şi pentru că era cât pe ce să nu îl joace în Sala Sporturilor, pentru neplata chiriei, sau să îl joace pe la o sală mică de cartier, unde cu greu ar fi avut loc 100 de spectatori. Nici ambulanţa nu a ajuns la timp, din aceleaşi motive, neplata închirierii ambulanţelor, iar adversarii au ieşit de la vestiare după 30 de minute de la ora de start.

Fără finanţare de la 1 ianuarie

Toate problemele au apărut din cauza lipsei unui finanţator. Echipa a fost înfiinţată pe baza unui concurs de proiecte, anul trecut având oarece finanțare. În momentul de față nu mai dispune de nici un fel de finanţare deoarece bugetarea proiectului de la Consiliul Local și Consiliul Județean a fost pe an calendaristic și s-a încheiat la 31 decembrie 2018.

Antrenorul Claudiu Alionescu, singurul cu care se poate discuta la echipă, recunoaşte situaţia dezastruoasă şi întârzierile de trei luni la plata salariilor, dar este sceptic că se va putea remedia ceva: „Situaţia financiară este dezastruoasă, se fac trei luni de întârziere la salarii. Eu nu am vrut să vorbesc niciodată despre acest lucru, şi nici băieţii nu au făcut-o, am tot sperat că se va rezolva, însă din ce se vede acum, este din ce în ce mai greu. Am înţeles că bugetul la nivel naţional încă nu este aprobat, o să mai dureze ceva timp şi până se vor aproba bugetele la nivel local aşa că nu ştiu cum vom supravieţui în continuare. Sunt trei luni de întârziere, băieţii au fost destul de răbdători, nu au comentat absolut nimic, au aşteptat şi încă aşteaptă rezolvarea acestei situaţii, dar cum văd eu lucrurile acum este aproape imposibil. Suntem lăsaţi de izbelişte, suntem singuri împotriva tuturor, şi vreau să le mulţumesc pe această cale băieţilor pentru caracterul de care au dat dovadă, căci au intrat pe teren şi am jucat în condiţiile date”.

Pentru că nu se mai pot antrena în Sala Sporturilor, baschetbaliştii joacă la fel ca şi în deplasare, pentru meciul cu Miercurea Ciuc reuşind să efectueze un singur antrenament pe parchetul sălii. Nici în zilele următoare cei de la ACS nu ştiu dacă vor avea acces în Sala Sporturilor pentru antrenamente. Dacă vor ajunge la un acord o mai pot face doar până joi, pentru că apoi va începe montarea scenei pentru spectacolul Deliei de sâmbătă. Nici meciul cu Rapid care era programat sâmbătă nu se va putea disputa în sală, fiind cel mai probabil amânat cu o zi.

Claudiu Alionescu crede că salvarea acestei echipe poate veni de la oamenii care iubesc baschetul şi care au mai ajutat până acum echipa plătind închirierea sălii: „Soluţia ar fi ca oamenii iubitori de baschet să vină alături de noi, am avut anumite discuţii legate de acest aspect, dar au fost unele cerinţe care au fost impuse. Acum s-a ajuns în situaţia ca şi cei care au vrut să ne ajute să facă un pas înapoi”.

La meciul de sâmbătă cei de la ACS au montat o urnă de colectare a donaţiilor la intrarea în Sala Sporturilor, pentru ca aceia care doresc să ajute echipa să doneze bani. Cum mediatizarea acestui gest a lipsit, foarte puţini au fost cei care s-au oprit să introducă bani în urnă, desi numărul spectatorilor a fost foarte mare la acest meci.

Vizualizări: 579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: