Pandurii a obţinut acordul a 15 cluburi din Liga 2 pentru transferuri de jucători U 19

Pandurii Târgu Jiu nu poate legitima decât jucători juniori în perioada de iarnă dar lotul pe care antrenorul Călin Cojocaru l-a pregătit are în componenţă şi tineri de 19 ani. Gorjenii au solicitat FRF un Comitet de Urgenţă pentru a discuta posibilitatea de a transfera şi jucători Under 19 ani.

Antrenorul Călin Cojocaru a declarat, după ultimul meci amical, că mai aşteaptă jucători în probe, şi chiar la amicalul cu „starurile” de la Dolce Vita a trimis un jucător aflat în probe pe teren. Pentru a-i putea şi legitima,  Pandurii are nevoie de acceptul FRF şi, în acest sens a obţinut acorduri din partea a 15 cluburi din Liga 2.

„Mai aşteptăm ceva jucători, dar în legătură cu acest lucru sper să reuşim să primim acceptul federaţiei să legitimăm jucătorii pe care i-am adus deja, fiindcă avem 15 acorduri ale echipelor din Liga 2 care ne-au spus că sunt de acord să transferăm jucători şi mă refer aici la jucători Under 19 ani, nu la seniori. Eu spun că este în spiritul competiţiei, în spiritul fairplay-ului, să ne lase să transferăm aceşti jucători şi să continuăm competiţia cum trebuie, nu doar să ne prezentăm la meciuri”, a explicat Cojocaru care le cere explicit reprezentanţilor echipelor din eşaloanele inferioare în Comitetul Executiv să ajute clubul Pandurii în acest demers: „Am primit 15 acorduri de la echipele din campionat şi aşteptăm de la reprezentanţii noştri din Comitetul Executiv, domnul Braşoveanu şi domnul Burcă, să ne susţină cauza şi să convoace Comitetul de Urgenţă pentru a putea transfera aceşti băieţi pe care i-am mutat şi cu şcoala aici. Deci. dacă nu putem să îi legitimăm, i-am nenorocit, ca să spun aşa, pe româneşte. Este anormal să nu putem să îi legitimăm, până la urmă fotbalul e un sport, fair-play-ul trebuie să domine şi trebuie să ne ajute, să ne dea acest acord pentru a putea să îi legitimăm”.

Majoritatea jucătorilor veniţi în pauza de iarnă la Pandurii sunt de 18-19 ani iar în acest moment Pandurii poate transfera doar jucători de până la 18 ani. Cluburile din Liga 2 sunt de acord, marea lor majoritate, ca Pandurii să poată transfera şi jucători de 19 ani, dar decizia finală va aparţine FRF, prin Comitetul de Urgenţă.

Vizualizări: 821

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: