Pandurii a obţinut sentinţă definitivă în cazul Universităţii Cluj

Universitatea Cluj nu va fi programată în returul campionatului pentru că are de plătit către Pandurii Târgu Jiu suma de 2,5 miliarde de lei vechi. Clujenii au uitat să mai plătească clubului Pandurii banii datoraţi după transferul lui  Nemanja Jovanovic, clubul gorjean cerând rezolvarea problemei la Comisia pentru Statutul Jucătorului. Deşi exista o sentinţă definitivă în acest caz, clubul clujean a refuzat plata datoriei, Pandurii solicitând comisiei neprogramarea în campionat a Universităţii Cluj în returul campionatului.

 

Pandurii Târgu Jiu a reuşit să obţină o sentinţă definitivă în cazul litigiului cu Universitatea Cluj, care va fi pusă în aplicare de către Federaţia Română de Fotbal în retur. „Comisia pentru Statutul Jucătorului de fotbal a decis să ne dea câştig de cauză pronunţând o sentinţă de punere în executare a deciziei anterioare, ceea ce înseamnă neprogramarea în campionat a celor de la U Cluj în cazul în care nu vor plăti datora către Pandurii” a explicat preşedintele Marin Condescu care se consideră principalul vinovat pentru că datoria nu s-a recuperat după mai bine de un an de la vânzarea lui Jovanovic la Cluj. Preşedintele clubului Pandurii a precizat că Universitatea Cluj are de achitat o datorie de 2,5 miliarde de lei vechi: „Noi am aplicat o politică greşită la acest capitol al datoriilor şi este numai vina mea pentru că am crezut pe toată lumea. Universitatea Cluj are să ne dea 2, 5 miliarde de lei vechi de pesteun an de zile şi nu i-au mai dat. Sunt şi alte echipe care ne datorează bani dar noi i-am crezut de fiecare dată că au probleme când am fost în discuţii cu ei. Dar trebuie să punem odată piciorul în prag.” Marin Condescu a explicat şi care a fost motivul pentru care Pandurii nu au cerut aceşti bani celor de la Cluj în precedentul sezon, atunci când se luptau pentru salvarea de la retrogradare la fel ca şi Universitatea Cluj: „În primăvară eram în competiţie cu U Cluj pentru salvarea de la retrogradare şi am considerat că nu e corect să le cerem banii şi să le facem probleme ca să fie neprogramaţi. Lumea ar fi înţeles că profităm de acea datorie ca să avem un avantaj în lupta cu ei. Am spus atunci că aşteptăm să se încheie campionatul după care să ne dea banii. Dar nu au făcut-o nici până acum.”

Pandurii mai au încă un litigiu de acest gen nesoluţionat cu clubul Dinamo pentru datoria pe care dinamoviştii o au către echipa din Târgu Jiu de la transferul lui Vranjkovic. În acelaşi timp şi Dinamo are de primit bani de la Pandurii în urma transferului definitiv din vară al lui Ilie Iordache. „Avem de dat către Dinamo 250 000 de euro şi acum, în luna ianuarie, avem şi noi de luat de la Dinamo peste două miliarde şi jumătate de lei vechi. Sper că la negocierea pe care o vom avea la FRF să rezolvăm aceste aspecte şi să vedem care este cea mai bună soluţie pentru a le rezolva” a explicat preşedintele Marin Condescu.

Vizualizări: 75

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: