Pandurii a omologat stadionul din Târgu Jiu pentru meciuri de Liga 2

Pandurii Târgu Jiu poate reveni de acum acasă, pe noul stadion din Târgu Jiu, joi acesta fiind omologat de FRF pentru meciurile din Liga 2 ale gorjenilor. Primarul Marcel Romanescu a  solicitat deja Direcţiei de Patrimoniu un regulament de folosire a bazei sportive, în baza căruia se vor stabili tarifele de folosire a  arenei.

Oficialii clubului Pandurii Târgu Jiu au omologat noul stadion din Târgu Jiu şi echipa de Liga 2  poate juca pe noua arenă,  primul meci de  pe teren propriu fiind cel cu Universitatea Cluj de pe data de 25 octombrie. Din comisia prezentă la stadion au făcut parte reprezentanţii clubului gazdă dar şi cei ai Primăriei Târgu Jiu şi Direcţiei de Patrimoniu, ai Direcţiei de Sport Gorj, ai ISU şi Jandarmeriei Gorj, fiind verificate toate etajele construcţiei de la subsol, unde se află parcarea, până la ultimul etaj unde se află masa presei şi camera de comandă a  tuturor instalaţiilor din stadion.

S-au verificat cu această ocazie condiţiile în care pot fi scoşi din stadion suporterii echipelor oaspete şi mai ales cum se poate face evacuarea rapidă a stadionului. Jandarmeria a programat şi o simulare cu personalul de ordine şi pază înaintea primului meci oficial, acesta având  loc cu o zi înaintea  primului meci oficial.

La şedinţa comisiei a fost prezent şi primarul Marcel Romanescu care a discutat cu delegatul FRF, Mihai Duras, despre condiţiile în care va putea fi omologat stadionul pentru meciuri de Liga 1 şi meciuri internaţionale.Edilul a cerut Direcţiei de Patrimoniu să întocmească un regulament de folosire a bazei sportive până săptămâna viitoare. „Am făcut o solicitare pentru domnul director Tătaru de la Direcţia de Patrimoniu, ca săptămâna viitoare să vină cu regulamentul de folosire a stadionului. Este un regulament de folosire a bazei sportive în care vor fi specificate şi taxele pe care trebuie să le plătească entităţile care doresc să folosească stadionul din Târgu Jiu. Până pe data de 28 octombrie ar trebui să avem acest proiect de Hotărâre prin care vor fi stabilite taxele pe care echipele care doresc să poată folosi arena să le plătească municipalităţii”, a declarat primarul Romanescu, precizând că Pandurii Târgu Jiu are semnat cu Primăria locală un contract de comodat pentru folosirea bazei sportive: „Exceptând aşa cum am mai spus, clubul Pandurii, care are în acest moment un contract de comodat încheiat acum zece ani cu Primăria Târgu Jiu, şi este în perioada de derulare a a cestui contract, vom discuta despre modul în care pot juca şi alte echipe care doresc să joace pe stadionul din Târgu Jiu”.

Până acum FCU Craiova, din Liga 3,  şi ACS Viitorul, din Liga 2, şi-au exprimat dorinţa de a juca la Târgu Jiu.

Galerie foto





Vizualizări: 892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: