Piţurcă vrea victorie la Cluj: „Nu aş fi mulţumit cu egalul”

Derby-ul ultimei etape a turului sezonului regulat al Ligii 1 se dispută sâmbătă, cu începere de la ora 20:30, în Gruia, între liderul CFR Cluj şi ocupanta locului 3, Universitatea Craiova. Meciul va fi transmis în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look Sport.

Deşi nu poate miza pe doi jucători importanţi, Koljic, care s-a accidentat în stagiul de pe litoral, şi pe căpitanul Nicuşor Bancu, antrenorul Victor Piţurcă, nu ia în calcul decât varianta victoriei pentru acest meci, despre care spune că nu este un derby, fiindcă nu se joacă în play-off. „Abordăm meciul la victorie, sper să şi putem să câştigăm. Nu aş fi mulţumit cu un egal, fiindcă avem nevoie de puncte, am pierdut deja puncte importante. Ne-am pregătit bine în această perioadă, din păcate nu-i avem pe Koljic, accidentat, şi pe Bancu, suspendat. Nu trebuie considerat un derby, fiindcă nu este atât de important ca meciurile din play-off. Întâlnim echipa de pe primul loc, echipa campioană, cu jucători buni, puternici, ne-am luat niște măsuri pentru acest joc. Contează regia pe care o facem noi, antrenorii, dar și ce fac jucătorii, ei sunt sarea și piperul. Nu mai prindem CFR-ul cum a prins-o Viitorul, nu vor arăta la fel, ne aşteptăm să întâlnim CFR-ul puternic, pe care-l ştim toţi, dar în fotbal se poate întâmpla orice, chiar dacă Dan Petrescu nu a pierdut niciodată trei meciuri la rând”, a declarat Piţurcă la  conferinţa de presă.

Antrenorul oltenilor a explicat de ce şi-a dus elevii pe litoral pentru un cantonament, motivele fiind schimbarea mediului, cât şi superstiţia: „Trebuia să schimbăm mediul, e şi altă atmosferă la Constanţa, e benefică pentru echipă, eu am mai dus acolo şi naţionalele şi Universitate Craiova şi a fost bine”.

Andrei Ivan, atacantul celor de la Craiova,  se simte foarte bine după ce s-a întors acasă şi speră  la un trofeu cu Universitatea: „Vreau să dau gol la fiecare meci, dar nu s-a întâmplat până acum. O iau meci cu meci şi sper să marchez. Nu simt presiune, mă simt foarte bine, mai ales că m-am întors acasă. Vreau să fac treabă bună cu Universitatea Craiova şi sper să câştigăm un trofeu anul acesta. Am făcut şi meciuri bune, şi mai puţin bune, sper să luăm cele trei puncte la meciul cu CFR. Avem nevoie doar de încredere”

Înaintea desfășurării etapei a 13-a, CFR Cluj e pe locul 1 în Liga 1, cu 24 de puncte, iar U Craiova se află pe poziția a 3-a, cu 23 de puncte.

Vizualizări: 448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: