Fără spectacole pe gazonul stadionului din Târgu Jiu

Stadionul  Municipal din Târgu Jiu nu va găzdui spectacole care să afecteze starea bună a gazonului. Primarul  Marcel Romanescu nu doreşte organizarea de evenimente pe suprafaşa de joc  a  stadionului, apreciind că gazonul de pe teren este impecabil.

Gorjenii care se gândeau că vor putea vedea mari spectacole muzicale pe stadionul din Târgu Jiu vor fi dezamăgiţi, prioritate pe stadion va avea sportul. Primarul Marcel Romanescu nu agreează ideea de a se  organiza spectacole care să afecteze suprafaţa de joc a stadionului din Târgu Jiu. Prezent  la stadion  destul de des în ultimele săptămâni, edilul a călcat cu grijă pe iarba de pe teren şi nu a dorit nici să îi urmeze pe teren pe  liderii PSD, atunci când aceştia au venit în număr mare să predea un protocol de predare a stadionului.

Primarul a declarat, la emisiunea Față în Față de la Gorj Tv, că nu-și dorește să-și bată joc de gazon, ştiut fiind că orice eveniment de mare amploare ar afecta suprafaţa de joc şi ar însemna costuri foarte mari pe care municipalitatea nu și le-ar permite. „Nu iau în calcul o variantă de organizare a unor spectacole de mare amploare pe stadion pentru că gazonul de pe teren este impecabil. Avem o suprafaţă de joc foarte bună şi dacă stadioanele mari, cum e Arena Naţională sau stadionul din Craiova, au probleme din acest punct de vedere, Târgu Jiul are o suprafaţă de joc bine întreţinută şi de foarte, foarte bună calitate. Toată lumea a apreciat acest lucru şi nu vreau să îmi bat joc, pentru că orice reamenajare a gazonului ar presupune şi timp şi costuri suplimentare”, a spus edilul  care are cuvinte de apreciere pentru cei care au întreţinut terenul de joc de la Târgu Jiu, şi care  lasă o portiţă pentru spectacolele care nu ar afecta gazonul: „Eu trebuie să fac un calcul foarte corect. Da, dacă evenimentul se poate desfăşura undeva în faţa peluzei, fără să afecteze suprafaţa de joc, atunci cu mare drag. Tribunele pot fi folosite oricând, nu am nici un fel de problemă, orice eveniment de acest gen se poate organiza la Târgu Jiu dar nu mi voi bate joc niciodată de suprafaţa de joc de pe arena din Târgu Jiu. Pentru că  una este să faci lucrul acesta la Bucureşti, cu 50. 000 de oameni, cu 200 de lei biletul de intrare, şi alta e să faci pe arena din Târgu Jiu cu o capacitate de 12.500 de locuri şi 50 de lei intrarea. Pentru că reparaţiile ulterioare ar fi scumpe iar costurile  noastre ar fi mult mai mari decât veniturile posibile”.

Terenul de joc de la Târgu Jiu este unul nou şi bine întreţinut, fiind realizat de clubul Pandurii Târgu Jiu în anul 2013, cu un an înainte de demolarea vechiului stadion, acesta fiind şi motivul pentru care terenul a fost protejat şi nu a fost atins de utilajele care au lucrat la construcţia stadionului. Pandurii nu a jucat decât un singur sezon pe noua suprafaţă de joc, terenul fiind dotat cu instalaţii de irigare moderne dar şi cu instalaţie de degivrare pentru anotimpul rece.

Galerie foto


Vizualizări: 959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: