Pandurii află miercuri dacă primesc banii de la asociaţi

Un proces care durează de aproximativ trei ani între Pandurii Târgu Jiu şi asociaţii clubului a ajuns în ultima sa fază şi s-ar putea încheia definitiv. Miercuri, echipa din Târgu Jiu va afla dacă poate folosi banii, care sunt deja rezervaţi de asociaţi în conturi speciale, după câştigarea procesului de la Curtea de Apel Craiova.

Procesul lung, dar mult aşteptat să fie finalizat, pe care Pandurii Târgu Jiu îl are cu cei cinci membri asociați, se va finaliza miercuri, 3 februarie 2021.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va trebui să dea un verdictul final în acest proces sau ar putea să întoarcă procesul la Curtea de Apel. Conform hotărârii din septembrie 2019 a Curții de Apel Craiova, acționarii au pierdut procesul şi au de plătit cotizațiile aferente anilor 2014-2017.

Membrii asociați n-au plătit însă acei banii după decizia Curții de Apel Craiova, deși pierduseră inițial și la Tribunalul Gorj, și au făcut recurs, iar procesul a ajuns, de un an, la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a stabilit un nou termen pentru 3 februarie 2021.

”Pe 3 februarie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, se decide viața sau moartea. Noi suntem convinși că va fi viața şi atunci, lucrurile vor intra în normalitate la Pandurii. Banii sunt deja rezervați, blocați, după decizia din 2019 a Curții de Apel Craiova. La recursul de la Înalta Curte, se analizează doar problemele de drept. Nu cred că vor fi probleme având în vedere puterea lucrului judecat, atâta timp cât noi am câștigat deja procesele anterioare. Cotizația lor e obligatorie”, a declarat fostul preşedinte Marin Condescu, la Radio Infinit.

Condescu a precizat că nu-și face griji în privința faptului că Pandurii at putea pierde: ”Procesul nu se poate pierde. Poate fi amânat, ceea e tot rău pentru noi, fiindcă orice întârziere contează și avem nevoie de bani. Dar dacă se amână, e clar că nu e la fel de grav ca și cum l-am pierde. El poate fi retrimis la Curtea de Apel, dacă se vor găsi unele probleme de legalitate în decizia anterioară, dar nu cred că e posibil, fiindcă o altă decizie în cazul Complexului Energetic Oltenia la Înalta Curte de Casație a fost definitivă și irevocabilă și CEO trebuie să plătească acea cotizaţiie, așa că e puțin probabil ca procesul să aibă alt termen sau să fie pierdut de Pandurii”.

Sumele pe care le au de plătit asociaţii, conform deciziei Curţii de Apel sunt: CEO (Complexul Energetic Oltenia) – 6.398.608,88 lei, SC Artego SA – 4.898.219,86 lei, Consiliul Local (Primăria) Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei, Consiliul Județean Gorj – 769.543,23 lei și USMO (Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia) – 516.983,76 lei.

Vizualizări: 1,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: