Pandurii are soluţii de completare a AGA

Pandurii Târgu Jiu va modifica statutul asociației și va primi alți acționari la club în următoarea perioadă. Principalul creditor al clubului, Marin Condescu, a precizat că există deja înlocuitori pentru Consiliul Local Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj.

Pandurii Târgu Jiu a avut cinci membri asociați până la intrarea în insolvență, după care Artego a anunțat că renunță în următorul an. În 2020 și CEO a ieșit din asociere, iar recent au anunțat aceeași intenție și Consiliul Județean Gorj ,dar și Primăria Târgu Jiu.  

Conform Legii Sportului nr.69/2000, un club de drept privat poate funcționa cu minimum trei membri. La Pandurii însă va mai rămâne, dintre vechii asociați, doar Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, fiind nevoie apoi de cooptarea altor asociați pentru a se putea funcționa.

Marin Condescu este convins că sunt numeroase societăți comerciale care să intre în Adunarea Generală a Acționarilor, mai ales că acestea deja au solicitat anii trecuți acest lucru. „În momentul în care vor rămâne sub trei membri fondatori, avem 90 de zile la dispoziție ca să completăm, fie cu persoane fizice, fie cu persoane juridice, ca până acum. Oricum, avem numeroase firme care și-au exprimat intenția să intre ca membri asociați, dar nu au putut s-o facă din cauza celor care existau deja. O parte dintre firmele respective chiar ne-au ajutat în această perioadă cu diverse sponsorizări”, a precizat Condescu pentru liga2.ro.

Practic, după ce se vor retrage oficial, Complexul Energetic Oltenia, Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Județan Gorj, clubul Pandurii va avea obligația să-și modifice statutul, pentru a rămâne în legalitate. Deocamdată, din punct de vedere juridic nici una dintre cele trei entităţi nu s-a retras.

Singurul membru asociat care a înștiințat clubul în 2020 despre retragere a fost Complexul Energetic Oltenia, dar documentul depus a fost respins de judecătorie pe motiv că scrisul nu era lizibil.

Vizualizări: 1,056

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: