Pandurii aşteaptă sprijinul FRF pentru a putea continua competiţia

Pandurii Târgu Jiu aşteaptă în aceste zile convocarea de către conducerea Federaţiei Române de Fotbal a unui Comitet de Urgenţă pentru a rezolva problema legitimării jucătorilor aflaţi la pregătire cu echipa. Gorjenii speră să se dezbată problema ridicată de clubul Pandurii cu privire la transferurile de jucători juniori şi Under 19 ani.

Având în vedere faptul că Pandurii are acordul a mai mult de trei sferturi din echipele din Liga a doua, mai puţin CSM Reşiţa şi ASU Politehnica Timişoara, pentru a putea legitima juniorii aflaţi în pregătire cu echipa, şi care au fost deja transferaţi la licee din Târgu Jiu, antrenorul principal al echipei Pandurii, Călin Cojocaru, se aşteaptă ca preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi secretarul general al FRF, Radu Vişan, să convoace Comitetul de Urgenţă al FRF în vederea luării unei decizii în ceea ce priveşte legitimarea jucătorilor.

Cojocaru le mulţumeşte tuturor reprezentanţilor cluburilor care au susţinut Pandurii Târgu Jiu în acest demers, mai ales reprezentanţilor echipelor din Liga a doua în Comitetul Executiv. „În urma demersurilor noastre, le mulţumim cluburilor care ne-au dat acordul şi celor doi reprezentanţi ai echipelor din Liga a doua în Comitetul Executiv al FRF, domnului Marius Burcă şi domnului Auraş Braşoveanu pentru că ne susţin. Domnului Marius Burcă îi mulţumesc şi pentru implicarea şi ajutorul dat clubului Pandurii în trecut şi pentru că este un om de calitate care se zbate pentru problemele cluburilor din Liga a doua”, a spus antrenorul Călin Cojocaru  pentru site-ul oficial al pandurilor.

Antrenorul a precizat că aşteaptă acum convocarea Comitetului de Urgenţă al FRF: „Aşteptăm, conform regulamentului, ca domnul preşedinte Răzvan Burleanu, sau domnul secretar general Radu Vişan, să convoace Comitetul de Urgenţă pentru a pune în discuţie problema clubului nostru, deoarece Comitetul Executiv este programat pe data de 19.02.2020, după închiderea perioadei de transferuri. Am apreciat faptul că domnul preşedinte Răzvan Burleanu este iniţiatorul regulilior de la Liga 1,2 şi 3, reguli care au crescut nivelul fotbaliştilor tineri şi, implicit, al naţionalelor de juniori şi tineret. Credem că este benefic şi pentru fotbal şi este în spiritul fairplay-ului ca  noi să putem transfera jucători juniori, şi că transferurile juniorilor nu ar trebui obstrucţionate chiar dacă cluburile nu au îndeplinit anumite criterii. Clubul Pandurii face acest demers pentru a putea continua competiţia, atât la nivel de juniori cât şi la nivelul Ligi a doua. Altfel, vom fi în imposibilitatea de a onora una din competiţii, lucru care ar atrage automat şi excluderea noastră din campionat, fapt pe care nu îl dorim deoarece vrem să continuăm competiţia”.

 Pandurii Târgu Jiu are acum la pregătire un număr de 28 de jucători, dintre care mai mult de jumătate sunt juniori, iar majoritatea lor sunt înscrişi deja la cursuri ale liceelor din Târgu Jiu.

Vizualizări: 639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: