Pandurii au fost egalii campioanei la Cluj

Pandurii au reuşit din nou o surpriză la Cluj remizând cu echipa campioană, scor 1-1, după ce anii trecuţi reuşiseră chiar să învingă pe terenul de la Cluj. Bilanţul confruntărilor din ultimii doi ani era favorabil fotbaliştilor de la Târgu Jiu cu două victorii şi un rezultat de egalitate, clujenii nereuşind să mai câştige acasă un meci cu Pandurii de trei ani. CFR are totuşi avantaj dacă se ia în calcul şi eliminarea pandurilor din Cupa României, clujenii învingând destul de greu Pandurii în acest an pe terenul celor de la Dinamo, scor 1-0, după un penalti oferit cadou de Piţurcă, atacantul atingând balonul cu mâna în careu.
Pentru meciul de la Cluj, Cârţu a ales să trimită în teren jucătorii care au dat randament mai bun la ultimele partide, lăsând la Târgu Jiu unii jucători de bază. Echipa a arătat un fotbal mult mai bun decât la precedentele jocuri fiind la un pas de o victorie, doar lipsa de experienţă a unor jucători, cum a fost cazul lui Grecu, făcând ca scorul să nu ia proporţii. Cârţu declarase chiar că se aşteaptă ca jucătorii săi să aibă o evoluţie bună în partida cu CFR Cluj pentru că nu mai aveau nici un fel de presiune, evitarea retrogradării fiind certă încă din etapa trecută. Acesta le-a cerut jucătorilor să arate că nu mai sunt stresaţi sau complexaţi de lipsa punctelor pentru că au ieşit din zona minată, precizând că aşteaptă de la ei o altfel de atitudine, lucru care s-a văzut de altfel pe teren la Cluj. Jocul cu CFR a fost început în forţă de Pandurii care au pus în pericol poarta lui Nuno Claro din chiar primul minut de joc, elevii lui Cârţu jucând cu mult curaj şi fiind chiar mult mai ofensivi decât în jocurile de acasă. Prima mare ratare şi-a trecut-o în cont Raskovic care a rămas singur cu portarul advers dar Nuno Claro a scos şutul de la 15 metri al atacantului sârb respingând în corner. Kone a încercat o pătrundere după doar două minute dar integralistul pandurilor, fundaşul Chibulcutean, a reuşit să-l blocheze în faţa porţii. Pandurii au continuat însă să domine pe terenul celor de la Cluj, în minutul 17 Grecu şutând în spatele lui Tony de la 14 metri de poartă. Pandurii au deschis scorul prin fundaşul central Martinovic care se află la cea de-a doua sa reuşită, acesta înscriind cu capul la o fază fixă după un corner executat de Tremonti. Până la pauză Vasilache a mai ratat o mare ocazie de a mări avantajul oaspeţilor şutând peâuternic de la 25 de metri, Nuno Claro reuşind cu greu să respingă în corner de sub bară. Bucuria pandurilor a fost de scurtă durată pentru că gazdele au reuşit egalarea prin Kone care a plecat singur către poarta lui Stanca dintr-o poziţie suspectă de ofsaid şi l-a executat pe portarul pandurilor cu un şut de la 16 metri. 
După pauză clujenii au încercat să revină profitând de pasul înapoi făcut de panduri şi Peralta a avut prima ocazie la poarta lui Stanca în minutul 47 când a trimis peste poartă. În minutul 55 Cârţu a încercat să revigotreze atacul trimiţându-l pe teren pe ex-clujeanul Tilincă în locul lui Tremonti, pe final de meci fiind trimis şi Arrieta în locul lui Raskovic. Din păcate Pandurii n-au mai găsit drumul către poarta adversă, clujenii dominând pe final de meci dar fără să ajungă la poarta lui Stanca. 

Preşedintele a anticipat un egal 

Preşedintele Condescu era convins înaintea jocului cu CFR că Pandurii se va ridica la nivelul aşteptărilor şi va reuşi să obţină un rezultat de egalitate. "Ne-am salvat de la retrogradare, asta contează cel mai mult acum. Am bătut toate echipele din fruntea clasamentului la Târgu Jiu. Am învins Rapidul, Steaua, CFR, Craiova şi n-a fost problemă. Nu ne-am concentrat bine cu echipele de valoarea noastră şi aici am avut ceva probleme. Cu CFR cred că vom obţine un egal, însă ceea ce mă interesează pe mine e faptul că ne-am salvat de la retrogradare", a declarat preşedintele gorjenilor.

Nu primesc prime dacă nu prind locul zece

 Condescu a anunţat deja jucătorii înaintea meciului de la Cluj că nu vor mai primi niciun ban dacă nu vor reuşi să îndeplinească obiectivul stabilit pentru acest sezon, respectiv clasarea între primele 10 echipe din Liga I. "Acum, ei luptă pentru bani, dacă vor termina pe locul zece atunci le vom da banii din prime, respectiv 300 de euro punctul acasă şi 500 euro punctul în deplasare. Dacă nu vom urca pe locul zece, adică în obiectiv, nu le vom mai da nimic” a mai precizat preşedintele. 




Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: