Pandurii au încheiat primul stagiu din Antalya

Pandurii lui Pustai au încheiat primul stagiu de 12 zile din Antalya. Axat în principal pe pregătirea fizică, stagiul turcesc a conţinut şi două amicale, ambele încheiate la egalitate, cu ruşii de la Volga Novgorod şi macedonenii de la Horizont Turnovo. Mai mulţi panduri s-au confruntat cu probleme medicale în Antalya.

Pustai şi elevii săi au revenit sâmbătă seara la Bucureşti după 12 zile în Antalya. Viera şi compania au primit liber ieri şi azi, iar de joi pleacă din nou în staţiunea turcească pentru un al doilea stagiu de pregătire.

Sub zodia egalului

Pandurii au disputat doar două meciuri de verificare în acest prim stagiu, unul axat mai mult pe „încărcarea” bateriilor decât pe construirea relaţiilor de joc. După ce remizaseră în primul meci, 1-1 cu ruşii de la Volga Novogorod, gorjenii au încheiat la egalitate şi testul de vineri cu macedonenii de la Horizont Turnovo, locul 2 în ţara natală. Pustai a păstrat sistemul lui Grigoraş, dar nu şi spectacolul. Cel puţin nu pentru început. Pandurii au făcut 0-0 cu Turnovo într-un meci în care a debutat pentru gorjeni şi cipriotul Christou Paraskevas, adus liber de contract după 6 luni petrecute la U Cluj.

Pandurii contra celor de la Turnovo:

Prima repriză: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Cristea – Voiculeţ, Anton, Alaverdashvili – Băcilă, Matulevicius, Nicoară.

Repriza a doua: Lazar – Pleaşcă, Viera, Rusu, Cristea – Voiculeţ, Anton, Piţian – Buleică, Lemnaru, Nicoară.

Au mai jucat: Grigoraş, Paraskevas şi Cocină.

Copiii l-au convins pe profesor

Pandurii au luat în stagiul din Antalya şi doi juniori, Cocină şi Piţian. Ambii au doar 17 ani, dar l-au convins repede pe profesorul Pustai de calităţile lor. Aşa se face că antrenorul a decis să-i ia şi în al doilea cantonament, programat între 7 şi 20 februarie. În acest al doilea stagiu, elevii lui Pustai vor disputa şi 6 jocuri amicale, antrenorul urmând să stabilească primul 11 cu care va ataca returul, programat să înceapă la 1 martie. Noul antrenor al pandurilor îi va avea la dispoziţie şi pe internaţionalii Răduţ, Nistor şi Vlad, care de pe 27 ianuarie s-au pregătit sub comanda lui Piţurcă în Spania.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: