Pandurii au obosit pe final de sezon

Oboseala, accidentările şi greşelile unor jucători tineri au costat Pandurii la meciul cu Poli Iaşi două puncte, meciul încheindu-se la egalitate, scor 1-1. Cam acestea ar fi motivele care ar fi dus la acest semieşec acasă, după cum reiese din declaraţiile antrenorului Sorin Cârţu, care a venit destul de bine dispus la conferinţa de presă, după ce a decis să iese din silenzio săptămâna trecută. Chiar dacă a găsit scuze pentru acest rezultat, Cârţu nu i-a iertat pe jucătorii săi care au făcut un meci „urât” după părerea tehnicianului, cei acuzaţi fiind mai ales atacanţii care n-au găsit soluţii de a înscrie, dar şi tânărul fundaş Grecu, acesta făcând, din lipsă de experienţă, tot ce se putea pentru ca rezultatul să fie negativ.

În prima parte a jocului, pandurii au fost aproape absenţi de pe teren, Poli Iaşi înscriind în secunda 11. Handicapul moral cu care au plecat i-a costat pe gorjeni, care nu mai puteau să alerge în prima parte a meciului. Fazele de poartă aproape că au lipsit, Piţurcă fiind total neinspirat după golul primit de panduri în chiar primul minut. La pauză Sorin Cârţu a încercat să învioreze atacul, l-a scos de pe teren pe Piţurcă şi l-a trimis pe Arrieta, după care l-a trimis pe teren şi pe Andelkovic, dar nici unul nu a găsit drumul spre gol. Cel care a reuşit egalarea a fost tot Stângă, omul care aduce mereu puncte atunci când nimeni nu se mai aşteaptă. După ce a învins în tur singur pe CFR, Stângă şi-a mai trecut în cont un gol, ajungând la cota patru şi egalându-i pe golgheterii echipei, Tilincă şi Piţurcă.

După ce căpitanul a restabilit egalitatea, fazele de poartă au dispărut din nou, de această dată de ambele părţi, jucându-se mai mult la mijlocul terenului, Pandurii încercând să ţină cât mai departe de poartă adversarul după eliminarea lui Grecu. „Am făcut o primă repriză groaznică, cred că cea mai proastă de când sunt eu la echipă. În plus am început prost şi cred că e şi cea mai neagră zi din viaţa copilului ăsta, Grecu, care a şi greşit şi apoi a mai luat şi cartonaş roşu, parcă tot ce a făcut a fost aşa împotriva noastră. Cu repercusiuni grave, ba gol, ba roşu, şi nici nu-ţi trebuie mai mult decât astea”, a explicat Sorin Cârţu evoluţia echipei sale la acest meci, fără a-l acuza însă prea mult pe Grecu de pierderea celor două puncte: „Întreaga conjunctură ne-a fost nefavorabilă înaintea acestui meci, la antrenamentul de joi s-a accidentat Raskovic şi am fost nevoiţi să schimbăm partitura pentru că era un jucător important pentru noi. Am fi jucat cu doi atacanţi. Nu am ales acum să joc cu doi atacanţi, Arrieta şi Piţurcă sau cu Tilincă pentru că fiind meciul de la Vaslui, ei au avut o deplasare groaznică şi aveau o stare sub orice critică. Aveam nevoie de prospeţime de atac în partea a doua”.

Cârţu a anticipat faptul că va avea un meci greu în partea a doua a partidei cu Iaşul şi că va avea nevoie de schimbări, dar şi de atacanţi proaspeţi. Chiar planificase să fie la schimbări şi Andelkovic şi Tilincă. Primul a apucat să intre pe teren, dar în cazul golgheterului la zi al echipei nu s-a mai putut face schimbarea din cauza  accidentării lui Martinovic. Pentru meciul din etapa viitoare de la Bistriţa Pandurii pleacă cu probleme mai mari de lot, Grecu fiind suspendat acum, iar Martinovic neputând juca din cauza accidentării.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: