Pandurii, condamnaţi la victorie !

După pauza de două săptămâni, Pandurii revin pe scenă cu un meci capital! Sunt obligaţi să bată Mioveniul în această seară de la ora 21 pentru a-şi menţine liniştea din clasament. Grigoraş e mulţumit de modul în care s-au pregătit elevii săi la Sibiu şi nici nu vrea să audă de un egal cu trupa lui Ilie Stan.

Pandurii – CS Mioveni, astăzi, ora 21, Stadion Municipal Târgu Jiu, în direct la GSPTV

Pandurii: Mingote – Pleaşcă, Viera, Chiricheş, Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Băcilă, Lemnaru, Stromajer.   Antrenor: Petre Grigoraş.

CS Mioveni:Coca – Neagu, Iordache, Săndulescu, Voicu – Vasile Gheorghe, Mărgăritescu, Dică -  Neaga, Enache, Tănasă. Antrenor Ilie Stan.

Arbitrii: Emil Voicu – Ungureanu, Szabo. Observator: Marodin.

Pandurii vor să menţină ritmul bun din startul sezonului şi contra celor de la Mioveni, echipă care a marcat primul gol în liga întâi abia în etapa a cincia. Obiectivul clar al trupei lui Grigoraş e să stea mereu în prima jumătate a clasamentului şi pentru asta victoriile pe teren propriu devin obligatorii.

Cu motoarele turate

După meciul slab din urmă cu două săptămâni de la Sibiu, Grigoraş şi-a dus echipa într-un stagiu de 5 zile tot la Sibiu. Şi le-a prins bine pandurilor. Antrenorul îşi simte din nou elevii montaţi pentru victorie la fel ca la meciul cu CFR Cluj. „E un meci foarte important, au trecut deja două săptămâni de la ultima partidă pe care trebuie s-o uităm. Deşi rezultatul cu Voinţa a fost unul acceptabil, jocul din partea a doua a nemulţumit. Ne-am întors la Sibiu în cantonament ca să reglăm situaţia din mers, am stat o săptămână acolo şi echipa s-a prezentat bine din toate punctele de vedere. Sper să ne putem ridica la un nivel înalt şi cu Mioveniul şi să câştigăm. Sunt convins însă că cheia succesului stă la noi, nu la ei. Dacă vom avea aceeaşi atitudine ca în meciul cu CFR şi în multe momente în cel cu Braşov vom reuşi să câştigăm pentru că asta ne dorim şi să reuşim să ne menţinem în prima jumătate a clasamentului cât mai mult timp pentru că vor urma meciuri foarte grele cu Steaua, Târgu Mureş, Gaz Metan şi U Cluj. Toate, inclusiv Târgu Mureş vor în cupele europene aşa că ne aşteaptă partide foarte dificile. Iar pentru a privi cu încredere avem nevoie neapărată de victorie mâine (n.r. astăzi)”, spune Grigoraş care speră ca fluctuaţiile de formă ale echipei sale să fie de domeniul trecutului.

Mioveniul, schimbat în bine

După primele 4 etape, mulţi dădeau Mioveniul ca victimă sigură la retrogradare. În locul lui Ionuţ Popa, pe bancă a fost instalat însă Ilie Stan şi impactul a fost resimţit imediat. Mioveniul s-a descătuşat contra „europenilor” de la Mediaş pe care i-au bătut cu 4 la 2. „Ne aşteaptă un meci foarte greu, cu o echipă cu un nou antrenor care la prima sa apariţie pe bancă a bătut fără drept de apel Gaz Metan Mediaşul, echipă ce am văzut că a aplicat o corecţie puternică Stelei. Mai au patru jucători care au câştigat campionate, au jucat prin străinătate, Mărgăritescu, Dică, Neaga, Tănasă, jucători experimentaţi, care pot oricând să-ţi pună mari probleme. Mă aştept ca echipa să dea dovadă de determinare totală şi săptămâna petrecută la Sibiu să se încheie cu un rezultat favorabil. Mă refer doar la victorie pentru că rezultatul de egalitate ar fi pentru noi un eşec. Pentru Mioveni orice punct este binevenit pentru că veneau după o secetă de patru etape în care nu au luat nimic, şi au dat primul gol abia în etapa a cincea. Sunt convins că s-ar mulţumi şi cu un punct dar îl ştiu pe Ilie Stan, un antrenor ambiţios care şi la Brăneşti a format un grup solid, cu nume puţin sonore dar care au făcut meciuri foarte bune. Echipele sale joacă un fotbal agresiv, în sensul bun al cuvântului şi asta s-a văzut de la primul meci cu Mediaş, unde dacă fluiera arbitrul cu 3 minute mai devreme se încheia 4-0. Şi asta contra unei echipe cu experienţă, care a jucat în cupele europene, cu jucători valoroşi”, spune antrenorul pandurilor care l-a învins pe Stan sezonul trecut într-un Pandurii – Brăneşti încheiat tot 4 la 2, după ce la un moment dat scorul era 4-0.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: