Pandurii, cu rezervele în Cupa României

Pandurii Târgu Jiu încearcă azi să se califice în faza următoare a Cupei României. Gorjenii vor întâlni de la ora 18:30 pe Viitorul Constanţa, echipă ce aparţine fostului internaţional Gheorghe Hagi. Antrenorul Ionuţ Badea a declarat că va aborda jocul cu fotbalişti care au jucat mai puţin până acum în campionat, apelând mai ales la jucători care au fost mai mult rezerve sau nu au intrat în vederile sale deloc până acum.

Badea va acorda şansa să joace un meci oficial în Cupa României şi fotbaliştilor din lot care nu au jucat încă în campionat la prima echipă. Tehnicianul a precizat că având 29 de jucători în lot e firesc ca şi aceia care au jucat mai puţin sau deloc să aibă posibilitatea să joace. „Ca antrenor pentru mine toţi jucătorii sunt importanţi, oricând va fi nevoie de vreunul o să aibă şansa lui. Voi miza la acest meci pe cei care au jucat mai puţin, este important pentru a avea şi ei în picioare jocuri oficiale, capitol la care au suferit”, a declarat tehnicianul care se bucură că Pandurii nu au jucat în deplasare acest meci: „Contează că se joacă la Târgu Jiu pentru că am fi fost dezavantajaţi de orice deplasare acum”. Specificul partidelor de cupă este diferit decât cele de campionat, Badea dând exemple de echipe slab cotate care au trecut mai departe: ”Fiecare vrea să ajungă cât mai sus. Dacă modul de abordare al meciului este profesionist nu vor fi surprize la acest meci la care trebuie să ne calificăm”.

Jocul este un test

Pentru Ionuţ Badea meciul cu Viitorul Constanţa este important din mai multe puncte de vedere, principalul fiind cel al calificării, dar şi al demonstrării potenţialului jucătorilor care până acum au fost rezerve: „Este un meci pe care cu siguranţă vrem să-l câştigăm, vrem să accedem în fazele superioare ale cupei. Acesta meci este important şi pentru că ne arată potenţialul acelor jucători care au evoluat mai puţin, care aşteaptă să joace şi vor să demonstreze. Pentru mine e cu atât mai bine pentru că pot vedea dacă am sau nu soluţii pentru meciurile viitoare. Fiecare joc oficial este un test pentru ei. De modul cum se comportă la antrenament şi cum se pregătesc la acest joc oficial urmează să joace sau nu mai departe”. Fotbaliştii convocaţi de Ionuţ Badea pentru meciul de Cupa României de azi au intrat aseară în cantonament la Arcani, iar restul jucătorilor s-au antrenat şi ieri după-amiază, urmând să mai susţină şi azi un antrenament.

La meciul de azi şi-a anunţat participarea şi Gică Hagi, echipa sa urmând să rămână la Târgu Jiu până la meciul din următoarea etapă din campionat.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: