Pandurii, în alarmă !

Grigoraş a tras degeaba semnalul de alarmă, n-a fost ascultat. Cu 6 jucători importanţi în minus faţă de turul de campionat, pandurii arată semne serioase de slăbiciune. Trupa lui Grigoraş a scos doar o remiză din ultimele trei amicale, în ciuda adversarilor modeşti întâlniţi.

În primele trei teste din acest al doilea stagiu turcesc, pandurii au arătat ca o echipă cu multe slăbiciuni. Gorjenii au remizat 3 la 3 cu ungurii de liga secundă de la MTK şi au pierdut duelurile cu modestele formaţii Zeta Golubovic din Muntenegru (scor 0-3) şi Novi Pazar din Serbia (1-2).

Apărarea, călcâiul lui Ahile

Grigoraş a avertizat încă de la reunire că pandurii vor suferi în lipsa lui Băcilă, Chiricheş, Vranjes, Stromajer sau Pleaşcă. Între timp s-a rupt şi Rusu iar antrenorul a cerut de urgenţă întăriri. Nu le-a primit astfel că echipa e acum la un potenţial mult scăzut faţă de tur. Acest lucru a ieşit în evidenţă în stagiul din Antalya, unde trupa lui Grigoraş a gâfâit la greu în amicale. Chiar dacă rezultatele din aceste teste nu sunt mereu relevante, gorjenii arată în evidentă scădere de formă. Grigoraş se plânge mereu de lipsa de concurenţă din trioul de atac dar apărarea pare să fie punctul slab al pandurilor. Şi asta după ce Chiricheş a plecat la Steaua iar gorjenii au decis să nu aducă pe nimeni în schimb, ci să-i folosească acolo pe Cardoso, Rada sau Tătaru. Sosit de la U Cluj, Unguruşan e şi el departe de a se fi integrat în sistemul defensiv astfel că în apărarea pandurilor e cam haos acum. Practic în primele 3 amicale, gorjenii au încasat nu mai puţin de 8 goluri! Atacul, întărit cu noii sosiţi Matulevicius şi Purje, a dat şi el destule rateuri. Au înscris ce-i drept de 4 ori dar numărul ocaziilor irosite e mult mai mare. În apărarea, oricum nu se va schimba nimic, Grigoraş fiind decis să meargă pe mâna liniei de patru formată din Unguruşan, Viera, Cardoso şi Vlad. Cum în atac transferurile de marcă întârzie să apară şi probabil nici nu vor mai apărea, Grigoraş va fi nevoit să improvizeze. Pentru partea dreaptă îl va opri cel mai probabil pe estonianul Purje, singurul jucător venit în probe care are un CV onorabil. Batin va fi mutat în partea stângă, Grigoraş încercând să-l forţeze acolo după sistemul de succes folosit şi la Stromajer. Pentru postul de atacant central, lupta pentru titularizare se va da astfel între Lemnaru şi Matulevicius.

Program supraîncărcat

Unul din motivele pentru care pandurii gâfâie în testele din Antalya este şi programul supraîncărcat. Practic în doar 4 zile, trupa lui Grigoraş a disputat nu mai puţin de 3 jocuri amicale, două din care la interval de mai puţin de 24 de ore! Jucătorii au acuzat evident oboseala acumulată, mai ales că în zilele în care au avut de disputat meciurile, au avut programat şi câte un antrenament. „Sunt nemulţumit de partida pierdută cu 2 la 1. Nu m-a mulţumit organizarea jocului la ora 15, băieţii erau obişnuiţi să se odihnească la ora aceea. Asta i-a dat puţin peste cap. Să nu uităm că numai cu o seară înainte jucasem cu ungurii de la MTK, o partidă foarte reuşită. Cu sârbii am jucat mai modest, sunt nemulţumit că am ratat un penalty prin Lemnaru. Dacă făceam 2-0 puteam câştiga şi cu un joc mai modest. Am vrea să câştigăm şi în amicale dar nu facem un caz din acest eşec. Sperăm ca la meciul de sâmbătă să reuşim să jucăm ca în primele 2 amicale şi să reuşim prima victorie din acest stagiu”, a declarat preşedintele Eugen Pârvulescu pentru siteul clubului. Grigoraş a sesizat starea de oboseală acumulată şi le-a dat liber ieri dimineaţă jucătorilor pentru a se odihni sau a merge la cumpărături.

Joaca de-a amânarea

Returul ar trebui să debuteze pe 25 februarie dar şansele unei amânări sunt foarte mari. Zăpada şi gerul i-au speriat pe oamenii de fotbal din România care l-au convins şi pe Mitică Dragomir să vină cu ideea unei amânări. În acest caz, pandurii şi-ar putea prelungi şederea în Antalya. După programul actual ar trebui să revină în ţară pe 15 februarie. „Sunt zvonuri că s-ar amâna dar am aflat că preşedintele LPF ar fi afirmat că o să fie temperaturi de peste 10 grade la startul returului şi cred că se va disputa prima etapă. Noi aşa vrem pentru că a fost o vacanţă destul de lungă. Vrem în acelaşi timp să avem şi suprafeţe de joc bune, să nu fie frig, zăpadă. Dacă se va amâna vom fi nevoiţi să facem un alt stagiu de pregătire, ar fi costisitor. În acest caz, am vorbit şi cu Grigoraş şi în proporţie foarte mare vom reveni în ţară şi apoi vom efectua un alt stagiu de pregătire de 7 zile, cu 1-2 jocuri amicale. Poate ne întoarcem în Turcia sau schimbăm destinaţia, Cipru, Portugalia, Spania, încă nu am decis exact. Cred totuşi că returul va începe pe <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />25”, a menţionat Pârvulescu. Comitetul Executiv al FRF se va reuni pe 17 februarie şi va lua decizia finală în funcţie de prognozele meteo.

Pandurii – Skendija (sâmbătă, ora 13:00, Liga I Macedonia - Locul 3).

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: