Pandurii, la vânătoare de stelişti !

Grigoraș e hotărât să atace Steaua cu toate armele din dotare! Aici îl includem și pe Chiricheș, pe care nu se teme să-l arunce în luptă deși fundașul va ajunge la Steaua din iarnă. „Am discutat cu el, nu sunt probleme”, susține antrenorul care a stat cu ochii pe televizor aseară la duelul dintre Steaua si nemții de la Schalke din Europa League.

Din postura de antrenor, Grigoraș nu a scos până acum niciun punct din deplasările cu Steaua. ”Când am jucat pe teren propriu i-am bătut cu toate echipele pe care le-am antrenat. Acum e momentu să sparg și gheața în deplasare cu Pandurii!”, spune hotărât antrenorul care are toate atuurile să încurce Steaua. Pandurii sunt echipa pe val, meciul se joacă practic pe teren neutru la Ploiești iar Steaua vine după meciul obositor de aseară din Europa League cu nemții de la Schalke.

Steaua: Tătărușanu – Emeghara, Gardoș, Iliev, Latovlevic – Bourceanu, Brandan – M. Costea, Tănase, Tatu – Fl. Costea.

Pandurii: Mingote – Pleașcă, Viera, Chiricheș, Cardoso – Voiculeț, Pintilii (cpt.), Nistor – Băcilă, Lemnaru, Stromajer.

Stadion: Astra din Ploiești.

Televizare: duminică, 18 septembrie, ora 19, DigiSport

Chiricheș, gata să-l supere pe Gigi Becali

Grigoraş procedează diferit în cazul Chiricheş decât a făcut cu Gabi Matei. La meciul din primăvară dintre cele două echipe, antrenorul l-a menajat pe Matei pentru a nu pune presiune pe el înaintea transferului în Ghencea. Chiricheş e un adevărat luptător însă şi l-a anunţat pe Grigoraş că vrea să joace contra viitoarei sale echipe. ”Asta e, dacă Gigi Becali se supără, se supăra și gata. Eu îmi fac treaba la Pandurii”, a spus ferm fundașul de doar 21 de ani. ”Cum să nu-l folosesc pe Chiricheș- Am discutat cu el, l-am întrebat dacă are tupeu să-l deranjeze pe ”barosan” și a zis că poate. Dacă îl simt însă cu o urmă de îndoială îl scot. Până la urmă e profesionist sută la sută, e obligat prin contract să joace pentru noi până la iarnă”, a comentat Grigoraș despre jucătorul cumpărat de Steaua de la Pandurii cu 700 de mii de euro.

Steaua, peste tot acasă

Chiar dacă meciul cu Steaua se va juca practic pe teren neutru, la Ploieşti, Grigoraş e convins că bucureştenii se vor simţi ca acasă. Cum o fac practic peste tot în țară, dacă e să ne luăm după versurile din imnul rivalei Rapid. ” Steaua a avut record de spectatori la Ploiești. Și la Severin când am jucat cu ei s-a umplut stadionul. Steaua e iubită peste tot, e de departe cea mai iubită echipă din țară. Oriunde ar juca sunt ca și acasă. Cu siguranță și-ar dori să joace în Ghencea dar cred că s-au împăcat cu gândul că  nu joacă acolo”, spune antrenorul care a fost aproape să preia Steaua în vară, dar managerul Meme Stoica l-a preferat pe israelianul Rony Levy.

Care-i favorita -

Surprinzător, Pandurii sunt în faţa Stelei în clasament după 6 etape. Sunt pe locul 4, la un punct înaintea trupei lui Gigi Becali. ”Asta înseamnă că suntem favoriți nu- (râde) Este clar că Steaua este favorită, dar asta nu înseamnă că nu avem şansa noastră. Am avea continuitate în rezultate. Am pierdut un singur meci, la Dinamo. Ar fi bine să avem continuitate şi în joc, jocul îţi dă speranţe. Dar dacă nu jucăm la capacitate maximă, cum steliștii le-au dat patru la Mioveni, aşa ne pot da şi nouă. Orice punct câştigat în aceste meciuri e un bonus. Cu cât iei mai multe puncte în faţa acestor echipe e extraordinar. Dacă nu iei nici un punct, până la urmă acolo se face diferenţa, cine e în faţă şi cine e jos”, e convins antrenorul care a remizat contra Stelei în primăvară la Severin, 1 la 1.

7 panduri au prins echipa etapei după meciul perfect cu Mioveni, conform statisticilor furnizate de InStat Football.

”Cu Steaua e meci uşor, cu Mioveniul a fost greu iar dacă reuşim să scoatem un rezultat favorabil ar fi extraordinar de bine. Steaua poate fi învinsă printr-o atitudine exemplară. Jucătorii mei trebuie să înțeleagă că au în față tot 11 jucători care pot fi învinși. Doar nu jucăm cu Real Madrid”

Petre Grigoraș, antrenor Pandurii

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: