Pandurii mai au speranţe de Liga I

Pentru că încă mai speră să joace în Liga I, Pandurii au două planuri de pregătire pentru noul sezon. Primul vizează o prezenţă în Liga I a echipei  gorjene în urma unei eventuale decizii favorabile pentru echipa gorjeană în cazul FCM Târgu Mureş care va fi reanalizat vineri în Comitetul Executiv al FRF. Refuzul de a acorda licenţa în urmă cu un an clubului din Târgu Mureş şi motivaţia de la vremea respectivă a directorului de licenţiere Viorel Duru, au făcut ca membrii Comitetului Executiv să ia din nou în discuţie acest caz. Nelicenţierea celor de la FCM Târgu Mureş în urmă cu un an şi declaraţiile de atunci ale lui Viorel Duru au fost publicate de cotidianul „Pandurul” şi preluate de presa centrală.

Noul preşedinte executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu, a fost prezentat oficial ieri de către fostul preşedinte Marin Condescu, care va ocupa în noua organigramă funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie. „Domnul Pârvulescu se va ocupa de conducerea clubului fiind preşedinte executiv şi va avea în subordine, grijă şi administrare tot ce înseamnă clubul Pandurii, echipă, centrul de copii şi juniori şi secretariatul general. Toate îi aparţin dânsului iar eu şi Consiliul de Administraţie suntem datori doar să îi aducem fondurile necesare pentru a îndeplini obiectivul”, a precizat la numirea oficială Marin Condescu precizând că obiectivul lui Pârvulescu este promovarea în prima ligă, dacă aceasta nu va fi obţinută pe criteriul administrativ: „În cazul în care răspunsul de l Comitetul Executiv care va avea loc vineri va fi negativ obiectivul e promovarea în Liga I”.

Clubul gorjean a depus un memoriu la FRF pentru a se analiza situaţia juridică a clubului FCM Târgu Mureş care a primit licenţă de a evolua în Liga I deşi nu are trei ani de când este afiliat la federaţie aşa cum prevăd regulamentele FRF.

Ce spunea Duru în urmă cu un an

În urmă cu un an şeful departamentului Afilieri şi Licenţe din cadrul FRF, Viorel Duru, motiva nelicenţierea echipei FCM Târgu Mureş printr-o declaraţie care contrazice recentele declaraţii date presei după acordarea în acest an a licenţei.

„FCM Târgu Mureş nu poate juca în Liga I. Până în 2011 nu au cum să primească licenţa. Ei au preluat doar numele, nu şi patrimoniul clubului, deci nu sunt continuatori”, declara în urmă cu un an Viorel Duru, acum oficialul FRF decizând totuşi să acorde licenţa celor de la Târgu Mureş. 

Preşedintele Marin Condescu a precizat ieri că a purtat o discuţie cu Ionuţ Lupescu pe această problemă explicându-i că nu vrea să facă rău echipelor angrenate în cupele europene şi echipei naţionale dar va depune un memoriu şi la UEFA: „Am avut o discuţie cu Ionuţ Lupescu şi am spus că noi nu intenţionăm să facem nimănui rău pentru că licenţa se dă de către FRF şi este singura care poate să o ridice şi să o acorde. O ulterioară petiţie a noastră la UEFA nu ar aduce decât sancţiuni, dacă noi avem dreptate, pentru echipele care participă în cupele europene şi echipei naţionale. Şi dreptul de a acorda licenţe în urma sancţiunilor care au fost date deja anul trecut poate fi ridicat. Pentru a nu fi nici un fel de discuţii despre acest demers al nostru noi am spus deja despre ce este vorba celor de la FRF”.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: