Pandurii, patru nume noi în echipă pentru retur

Pustai atacă returul cu patru nume noi în echipă faţă de cea antrenată de Grigoraş. Antrenorul pandurilor va miza pe un sistem de joc ceva mai pragmatic faţă de cel folosit de Grigoraş, iar rezultatele s-au văzut din amicale. Doar 4 goluri marcate în 6 meciuri şi 5 rezultate de egalitate.

Pandurii au transferat 7 jucători în această iarnă, dar au pierdut o piesă de bază. Locul lui Maxim va fi suplinit de Predescu în timp ce Anton, Paraskevas şi Popin şi-au câştigat şi ei locurile de titulari.

Analiza post cu post

Portar:Mingote era favorit la titularizare şi în perioada Grigoraş, dar acum are locul realmente asigurat. Veteranul portughez e clar opţiunea numărul unu pentru Pustai care îl vede pe Lazar încă necopt pentru meciurile din Liga 1. Horvat rămâne a treia opţiune.

Fundaş dreapta:Unguruşan e titularul de bază în banda dreaptă a apărării. Fundaşul adus de la U Cluj va fi suplinit la nevoie de Pleaşcă. Buleică a fost trimis deja împrumut la Cluj până în vară, atunci când îi expiră contractul lui Unguruşan. Fundaşul de 32 de ani e preferatul lui Pustai datorită experienţei superioare faţă de Pleaşcă.

Fundaşi centrali:Ivorianul Viera şi cipriotul Christou Paraskevas vor forma cuplul din centrul apărării. Adus de la U Cluj, Paraskevas va intra în primul 11 în locul lui Mamele, autor a mai multe gafe decisive în tur. Rusu şi Rada rămân opţiunile de rezervă, dar vor avea şanse să joace. Viera va sta la fiecare galben încasat în retur.

Fundaş stânga:Vlad e de neclintit în stânga apărării. Fundaşul convocat în premieră şi de Piţurcă la naţională pentru amicalul neoficial cu Polonia va fi suplinit la nevoie de Cristea sau Nicoară.

Mijlocaş la închidere:Noua achiziţie, Anton e titular cert pe postul de mijlocaş defensiv. Sosit de la Bistriţa în această iarnă, Anton e primul mijlocaş cu adevărat defensiv de la plecarea lui Pintilii.

Mijlocaşi de creaţie:Voiculeţ şi Nistor vor ocupa aceste roluri şi în retur. În funcţie de adversarul întâlnit şi strategia de joc a lui Pustai ar putea suferi ceva modificări, aşa că cei doi vor face şi munca de jos în unele meciuri. Voiculeţ, dar mai ales Nistor au cochetat şi cu naţionala la ultimele convocări aşa că sunt produse de export pe care gorjenii trebuie să aibă grijă cum să le promoveze.

Mijlocaş dreapta:Răduţ va primi un rol ceva mai ofensiv faţă de turul campionatului. Mijlocaşul împrumutat de la Steaua va primi mai multă libertate la creaţie, iar Pustai speră să se folosească la maxim de calităţile sale. Grigoraş junior sau Băcilă mai pot juca pe postul de mijlocaş dreapta. Şi Ibeh ar putea fi o soluţie pentru benzile terenului, dar rămâne de văzut dacă nigerianul va mai reveni la forma din startul sezonului.

Mijlocaş stânga:Postul lăsat liber de Maxim va fi suplinit de Predescu. Fostul bistriţean e şi el un mijlocaş cu „glezna fină” şi, asemenea lui Maxim, se va folosi de piciorul drept pentru a pătrunde în centru. Nicoară şi Cristea sunt variantele de rezervă. Karim va reveni şi el după operaţia de apendicită.

Atacant:Sârbul Saşa Popin (2,03 metri) a câştigat lupta cu Lemnaru şi Matulevicius. Adus de la FK Novi Pazar, Popin va îndeplini rolul de pivot şi va crea oportunităţi pentru colegii din linia a doua. Popin are sarcina de a marca mai mult decât cele 3 goluri ale lui Lemnaru şi Matulevicius în primele 19 etape.

Pandurii în 4-3-3: Mingote – Unguruşan, Viera, Paraskevas, Vlad – Voiculeţ, Anton, Nistor – Răduţ, Popin, Predescu.

4-2-3-1: Mingote – Unguruşan, Viera, Paraskevas, Vlad – Anton, Nistor – Răduţ, Voiculeţ, Predescu – Popin.

Rezerve: Lazar, Rusu, Rada, Cristea, Nicoară, Ibeh, Lemnaru. 

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: