Pandurii pleacă în al doilea stagiu din Antalya

Pandurii sunt gata pentru al doilea cantonament al iernii. Locul este acelaşi, Antalya, dar de data aceasta gorjenii vor disputa şi cinci meciuri amicale.

Stagiul doi turcesc e programat să se încheie pe 14 februarie. Dacă vremea nu permite însă ca Liga 1 să înceapă la timp, atunci pandurii şi-ar putea prelungi şederea.

Azi e plecarea

Pandurii au încheiat vineri stagiul de pregătire fizică din Turcia şi au avut parte de două zile libere din partea antrenorului Cristi Pustai. Jucătorii au fost acasă, să-și revadă familiile, dar de azi se apucă iarăşi de treabă. Gorjenii decolează la prânz spre Antalya acolo unde se vor cantona pentru următoarele 11 zile. În Antalya vremea e mult mai prietenoasă decât în România. De la frig, zăpadă şi îngheţ, jucătorii vor trece la soare şi temperaturi de primăvară. Vremea va juca un rol decisiv şi în privinţa datei la care gorjenii se întorc în ţară. Dacă în România  ninsorile se vor potoli, atunci returul va începe conform programului iniţial pe 22 februarie ceea ce însemnă că pandurii vor reveni în ţară pe 14 februarie. În cazul în care vremea îşi face de cap, iar istoria ultimilor ani ne confirmă asta, atunci Liga 1 va fi amânată, iar elevii lui Pustai îşi vor prelungi şederea la turci.

Încep şi amicalele

În primul stagiu din Antalya, Pustai nu a dorit să dispute niciun meci amical. S-a axat numai pe pregătirea fizică pentru a-şi aduce elevii la parametri buni. În stagiul al doilea situaţia se va schimba. Pandurii au programate şi 5 meciuri de verificare contra unor adversari puternici. Cel mai tare test va fi cu Şahtior Doneţk, echipa lui Mircea Lucescu, amical ce are şanse mari să fie transmis la TV şi în ţară. Ceilalţi adversari sunt: Mlada Boleslav (Cehia), FK Zestafoni (Georgia), Vardar Skopje (Macedonia) şi Cernomoreţ Odessa (Ucraina), ultima participantă, la fel ca Pandurii, în grupele Europa League în acest sezon. Primul amical va fi mâine cu georgienii de la Zestafoni.

„Să sperăm că Pandurii e mai puternică acum, dar vom vedea în campionat. O să urmeze întâi acest stagiu doi cu jocuri de verificare, dar cel mai bine o să vedem în campionat”.

Cristi Pustai, antrenor Pandurii Tg-Jiu

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: