Pandurii poate scăpa de insolvenţă

Pandurii se află în insolvență din 2016, atunci când membrii asociaţi ai echipei, care în  2013 devenea vicecampioana României și juca în grupele Europa League, au cerut reorganizarea clubului, după ce mai bine de trei ani nu au cotizat la buget. Cei de la Pandurii sunt convinşi că vor putea scoate clubul din insolvenţă, dar până acum nu au cerut să se ia măsuri împotriva celor care au dus intenţionat clubul în această situaţie.

Principalul creditor al clubului Pandurii, Marin Condescu, este de părere că echipa poate evita insolvența dacă va primi banii datoraţi de foștii asociați.

După retrogradarea în Liga 2, Pandurii a supraviețuit în mare parte datorită implicării lui Marin Condescu, principalul creditor al clubului aflat în insolvență, acesta fiind cel care a iniţiat, alături de creditori, procesele prin care Pandurii a câştigat în două instanţe banii datoraţi de membrii asociaţi, dar şi alte procese prin care s-au redus datoriile clubului.

”După ce vor intra banii, Pandurii își va achita obligațiile către cei 172 de angajați sau foști jucători și antrenori, care sunt înscriși la masa credală, cât și către jucătorii care au evoluat după 2017 la Pandurii, iar în maximum doi ani să ieșim din insolvență și să putem ataca promovarea. Să nu mai fim nevoiți ca acum să dăm drumul celui mai bun jucător să plece gratis, neavând resursele necesare să-I plătim (cazul mijlocașului belgian Marttin Remacle, plecat, luna trecută, gratis în Liga 1, la FC Voluntari)”, a precizat Marin Condescu.

Conducerea clubului Pandurii consideră că procesul cu asociaţii nu mai poate fi pierdut, dar până acum nu a luat nici o măsură împotriva celor care au cerut insolvenţa clubului, fiind evident că au condus clubul cu intenţie spre această situaţie sau chiar spre una mai gravă cum e falimentul.

Cei de la Pandurii spun că echipa va putea termina actualul sezon, chiar dacă instanța nu se va pronunța nici la următorul termen avansat, şi rămâne de văzut atunci ce se va întâmpla cu cei care au cerut insolvenţa clubului Pandurii.

Vizualizări: 694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: