Universitatea Craiova are antrenor principal

Incertitudinile legate de banca tehnică au oltenilor au ajuns la final după ce Marinos Ouzounidis a fost numit antrenor al Universității Craiova.  Grecul este așteptat în Bănie la derby-ul cu Dinamo a anunţat vineri Pro Sport.

Grecul Marinos Ouzounidis va antrena Universitatea Craiova, după ce Cornel Papură a fost demis, iar interimatul este asigurat de Dragoş Bon. Antrenorul elen este aşteptat în Bănie pentru derby-ul de sâmbătă, cu Dinamo, dar va debuta ca antrenor al oltenilor la meciul de la Botoşani, din Cupa României. ProSport a anunţat că la Universitatea Craiova, antrenorul grec va avea un salariu de 15.000 de euro pe lună, plus bonusuri de performanţă.

Marinos Ouzounidis a câştigat un singur trofeu, titlul, în Cipru, cu APOEL Niscosia, însă acum 17 ani.

După ce şi-a încheiat cariera de jucător, Ouzounidis a început de jos, pregătind echipa Kappadokes Alexandoupolis, în liga a patra din Grecia. După ce a fost antrenor second la Skoda Xanthi, a preluat-o pe APOEL Nicosia, câştigând unicul său trofeu din carieră, titlul în Cipru, în 2007.

După 3 înfrângeri şi 4 egaluri în primele 15 meciuri ale următorului sezon, Ouzounidis a fost dat afară. A revenit în ţara natală, preluându-o pe AEL Larissa, formaţie la care a evoluat în anii 90 fostul jucător al Ştiinţei, Ştefan Stoica.  Cu Larissa, Ouzounidis a obţinut calificarea în Europa League, dar din nou al doilea sezon i-a fost fatal, fiind demis, după ce echipa se afla în zona retrogradării.

Le-a pregătit apoi pe Iraklis Salonic, Skoda Xanthi şi Platanias, cu rezultate modeste, dar au urmat două mandate considerate de succes, la Ergotelis Creta şi Panionios Atena, fiind numit „antrenorul sezonului” în Grecia, în 2016, an în care Marinos Ouzounidis a preluat-o pe Panathinaikos, preluând postul părăsit de italianul Andrea Stramaccioni, fost şi la Inter Milano.

Vizualizări: 1,482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: