Pandurii pot folosi gratuit doar baza sportivă

Primarul Marcel Romanescu afirmă că Pandurii Târgu Jiu poate folosi gratuit baza sportivă din incinta stadionului, pe baza contractului de comodat existent între clubul de fotbal şi primărie. Edilul a precizat însă că nu toate anexele stadionului pot fi folosite gratuit de clubul Pandurii şi în nici un caz parcarea subterană şi spaţiile comerciale.

Situaţia folosirii stadionului de către echipa locală de fotbal Pandurii Târgu Jiu a fost discutată de primarul Marcel Romanescu în conferinţa sa de presă. Edilul a precizat că echipa Pandurii poate folosi gratuit doar baza sportivă pentru care are contract de comodat: „E un contract de comodat, cel puţin până în 2020  este în vigoare, contractul a fost doar suspendat pe perioada cât s-a lucrat la stadion. Pandurii va folosi gratuit baza sportivă, aşa cum este prevăzut în acel contract. Poate fi folosit stadionul doar pentru activitatea clubului de fotbal, parcarea nu o pot folosi pentru că nici nu a existat înainte”.

O dispută mai veche pe tema spaţiilor comerciale de la stadion este întreţinută artificial în spaţiul public, pentru că nimeni de la Pandurii nu a spus că ar dori să folosească alte spaţii din incintă decât terenul de fotbal, vestiarele şi tribunele. Primarul a mai criticat şi faptul că suprafaţa de joc a stadionului nu a fost predată către CNI, afirmând că acest fapt nu este întâmplător. Marin Condescu a explicat că suprafaţa nouă a terenului de joc a fost realizată doar de clubul Pandurii fără ajutor din partea altor instituţii şi că terenul nu a fost predat către CNI: „La terenul I toată investiţia de la lucrarea care s-a făcut acolo este a clubului Pandurii, fără nici o altă contribuţie. Nici o investiţie din cele realizate de Pandurii la stadion nu a fost dată la CNI pentru modernizare sau pentru reconstrucţie”.

În acest caz special al stadionului de la Târgu Jiu, suprafaţa de joc era nouă atunci când s-a predat stadionul la CNI, şi avea doar un an de la darea în folosinţă, aceasta fiind complet refăcută şi însămânţată din nou pe nisip, şi dotată cu sistem de degivrare pe timp de iarnă şi cu sistem de irigare modern. Pandurii a evoluat pe stadionul din Severin aproximativ doi ani înainte de a se da în folosinţă noua suprafaţă de joc a terenului, care se prezintă foarte bine acum pentru că nu a mai fost folosită de mulţi ani.

Vizualizări: 1,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: