Pandurii „răniţi” trag tare să revină pe teren

„Răniţii” pandurilor trag tare să revină cât mai repede pe gazon. Rusu, Pleaşcă şi Băcilă urmează un program strict de recuperare după accidentările suferite. Numai unul din ei însă are şanse mari să revină până la finele sezonului. „E tare greu să stai în tribună”, spun cei trei.

În timp ce restul pandurilor s-au dus la Severin pentru amicalul cu Gaz Metan, cei trei accidentaţi au rămas să urmeze programul de recuperare. Culmea, Băcilă, Pleaşcă şi Rusu sunt toţi jucători de bandă dreaptă, dar spun că asta e doar o coincidenţă.

Doar Rusu revine complet în acest sezon

Dintre cei trei, Rusu are cel mai scurt drum spre recuperare. Fundaşul a suferit o întindere de ligamente plus entorsă de genunchi într-unul din amicalele din Antalya iar acum trage tare să se întoarcă pe gazon până la finele sezonului. „Recuperarea decurge bine, progresez iar cu ajutorul lui Dumnezeu voi reveni. Varianta optimistă ar fi că revin pe gazon în 3 săptămâni - o lună. În tribună e mult, mult mai greu. Când joci sau ești pe bancă ești mai aproape și mai detașat, dar în tribună sau acasă e îngrozitor”, spune Rusu care a rămas impresionat de jocul colegilor din meciul cu Dinamo. „Eu zic că jucăm bine, am fost net superiori lui Dinamo. Ce-i drept am slăbit faţă de tur dar cum a zis şi domn profesor, tot noi cei care am rămas trebuie să ducem greul. Dacă stăm să ne plângem, să ne lamentăm, o să ajungem să plângem și după puncte și după glorie și după bani și după tot… Nu cred că e un blestem în partea dreaptă. Sunt religios, nu cred în blesteme şi cred că tot ceea ce se întâmplă, se întâmplă cu un scop”, mai spune Rusu despre faptul că atât el cât şi Băcilă sau Pleaşcă sunt jucători de bandă dreaptă.

Băcilă ar putea prinde ultimele etape

Jucătorul care absentează de cel mai mult timp e Cosmin Băcilă. Acesta s-a ales cu piciorul rupt la meciul din septembrie cu Steaua iar de atunci a trecut prin toate fazele recuperării. Deşi se estima că Băcilă va reveni la finele lunii martie, mijlocaşul mai are de aşteptat. „Sunt mai bine acum. Odată ce mi s-a prins osul sută la sută o să încep pregătirea cu echipa. Cred că peste o lună voi fi gata să fac asta, sper să prind şi eu ultimele 4-5 meciuri din acest sezon. Dacă nu, atunci din sezonul următor, nu vreau să risc. E de departe cel mai greu moment al carierei mele, aşa a fost să fie. E greu mai ales acum că a început şi campionatul, îi văd pe colegi jucând iar eu stau în tribună”, spune milocaşul de 28 de ani care e convins că echipa se va descurca la fel de bine şi fără jucătorii plecaţi sau accidentaţi. „Mă aştept ca echipa să joace la fel şi în retur. Nea Grigoraş are darul de a găsi mereu înlocuitori foarte buni. Nu e uşor să ai ai feelingul ăsta, darul de a fi bun la aşa ceva iar domn profesor îl are. N-aţi văzut cum a mizat pe Roberto Dumitru cu Dinamo?”, mai zice mijlocaşul care se pregăteşte să semneze prelungirea contractului cu pandurii scadent în vară. „Sper ca săptămâna asta să se finalizeze tot. Vreau să rămân aici, îmi place atmosfera, m-am obişnuit. Pandurii mi-au întins o mână de ajutor şi trebuie să răspund cu aceeaşi monedă.”

„Vranjes a spus că nu suntem în formă? Cum să nu fim în formă? Era să-i batem pe Dinamo în 10 oameni, cred că Vranjes se bagă singur în seamă. Mă duc la meci la Cluj, nu-mi place la TV, vreau să mă reobişnuiesc cu atmosfera. M-ar mulţumi şi un egal cu CFR.” Cosmin Băcilă, Pandurii

179 -  de zile de absenţă a adunat deja Băcilă, mijlocaşul bifând ultimul meci pe 18 septembrie, 2-1 cu Steaua la Ploieşti

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: