Pandurii s-au apucat de treabă

Vacanţa pandurilor a luat sfârşit. Trupa lui Grigoraş s-a reunit ieri şi a efectuat primul antrenament din 2012. De la sedinţa de pregătire a lipsit doar un jucător învoit. Gorjenii vor sta numai câteva zile în ţară, urmând ca sâmbătă să decoleze spre primul cantonament al iernii, în Antalya.

Pandurii au spus adio vacanţei şi s-au apucat de treabă. Îi aşteaptă un retur infernal în care se vor lupta pentru o calificare inedită în Europa.

Doar Cardoso întârzie

La primul antrenament din noul an au răspuns prezent 20 de jucători. Printre aceştia şi doi copii de la echipa a doua, Unguru şi Roberto Dumitru. Brazilianul Cardoso e singurul învoit. Batin a sosit cu o răceală destul de sâcâitoare, Maxim e deranjat de unele dureri la picior iar Viera e în refacere după drumul lung. „Avem un singur absent motivat, Cardoso care va ajunge sâmbătă la Bucureşti. În rest jucătorii par sănătoşi, cu un kilogram, două poate în plus. Batin şi Viera vor intra de mâine (n.r. azi) în program”, spune preşedintele executiv, Eugen Pârvulescu. „Pe Cardoso l-am învoit. Batin e răcit. Era vorba şi de Mingote să întârzie dar s-a întors până la urmă în timp util, ar fi fost învoit oricum”, spune şi Grigoraş care a sosit la Tg Jiu încă de luni.

Obiectivul rămâne unul simplu

Chiar dacă a încheiat anul pe locul 6, Grigoraş rămâne circumspect în privinţa şanselor de a prinde un loc de Europa. Oare a citit declaraţiile recente ale bossului Condescu- „Obiectivul rămâne acelaşi, clasarea în primele 10. Normal că-mi doresc mai mult dar rămânem la obiectivul stabilit. Din păcate în acest retur am pierdut 5 jucători de bază. Chiricheş a plecat la Steaua, Stromajer şi Vranjes s-au învoit singuri şi Băcilă şi Pleaşcă sunt accidentaţi. Când pierzi jumătate de echipă e greu să-ţi propui mai mult decât la startul sezonului, când îi aveai şi pe ei. Am pierdut destul de mult din potenţialul echipei”, mai zice Grigoraş care aşteaptă cel puţin 2 jucători de atac. „Planurile pe 2012 sunt de a încerca să jucăm acelaşi fotbal pe care l-am jucat şi în 2011. Am dori să fim ceva mai norocoşi în acest an şi să ne clasăm pe un loc cât mai bun. Vrem să ne atingem obiectivul, locurile 6-10 dar de ce să n-o spunem, nu ne vom da la o parte dacă e să ne clasăm chiar mai sus”, adaugă şi Pârvulescu, cel care caută de zor în această perioadă jucători care să fie pe placul lui Grigoraş.

Lotul prezent la reunire:

Portari: Mingote, Lazar, Horvat.

Fundași: Rusu, Popete, Viera (obosit, intră azi), Rada, Tătaru, Vlad.

Mijlocaşi: Voiculeţ, Pintilii, Nistor, Cristea, Brata, Maxim (uşor accidentat) Alex Grigoraş, Bucur, Avramescu, Unguru, Roberto Dumitru (Pandurii II), Alexandru Neagu (Real Murcia).

Atacanţi: Lemnaru, Batin (răcit).

Absent: Cardoso (învoit până sâmbătă).

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: