Pandurii se pregătesc cu un singur gând: Europa League!

Pandurii sunt aproape de finele primului stagiu din Antalya. Elevii lui Pustai mai au de îndurat 3 zile de pregătire fizică şi apoi vor reveni în ţară. Amicalele sunt programate pentru cel de-al doilea stagiu turcesc, programat între 3 şi 14 februarie.

Pandurii n-au disputat jocuri de verificare în primul cantonament din staţiunea Lara. Gorjenii s-au axat pe încărcarea bateriilor ca să-i ţină energia în lupta pentru locul 4 cu CFR Cluj, Vaslui şi Dinamo.

Cine-i cel mai periculos adversar?

Rămaşi fără diamantul Eric, pandurii nu se mai pot gândi la podium în retur. Ţinta e acum locul 4, loc care aproape sigur va duce în Europa League. Lupta se va da cu Dinamo, Vaslui şi CFR, echipe aflate la 2, 5 şi respectiv 6 puncte în spatele gorjenilor.

Deşi e cea mai îndepărtată, CFR-ul pare şi cea mai periculoasă echipă. Au adus un antrenor şcolit în Germania şi cu rezultate peste aşteptări la Piatra Neamţ, pe Vasile Miriuţă, iar ţinta ardelenilor e clar locul 4. La nivel de lot, CFR-ul nu s-a întărit prea tare, dar e suficient de puternică încât să recupereze acel deficit de 6 puncte în 15 etape.

Următorul „inamic” al pandurilor este Vaslui. De când echipa a fost preluată de Liviu Ciobotariu, moldovenii au renăscut şi cu ajutorul celor 9 puncte recuperate de la FRF, au ajuns din nou în partea de sus a clasamentului. Vasluiul a câştigat în tur la Tg-Jiu, 2-1, şi având în lot jucători ca Sânmărtean, Temwanjera sau Antal poate reprezenta oricând un pericol real.

Cele mai mici şanse la locul 4 pare să le aibă Dinamo. Deşi sunt la numai 2 puncte de panduri, câinii roşi par şchiopi rău de tot. Şi-au vândut doi jucători de bază, Luchin şi Curtean, la Botev Plovdiv în Bulgaria şi nu au adus mai nimic în schimb. Politica lui Negoiţă e bine ştiută, performanţă pe bani puţini. Dinamo pare să se transforme mai degrabă într-o pepinieră pentru cluburile din străinătate decât într-o echipă cu pretenţii la trofee. În luptă ar mai putea intra teoretic Gaz Metan Mediaş şi Ceahlăul, dar prima nu are banii necesari pentru un asemenea obiectiv, iar a doua va avea de suferit după plecarea lui Miriuţă. Pandurii trebuie să fie atenţi la CFR Cluj şi Vaslui care vor fi mai mult ca sigur contracandidatele la ultimul loc de Europa.

15 – etape au mai rămas până la finele sezonului. Pandurii vor juca cu CFR Cluj pe teren propriu şi în deplasare la Vaslui şi Dinamo

„Pentru clasificare la primele 3 locuri va fi o luptă dură. Apoi pentru locul 4 am fi noi, Dinamo, Vaslui şi CFR. Una din primele trei va lua titlul”.   Cristi Pustai, antrenor Pandurii

„Şi noi avem un obiectiv de îndeplinit, vreau să luăm fiecare meci în parte şi să obţinem puncte iar la final să ne calificăm în Europa. Contracandidate sunt cele trei din faţă, iar din spate echipe bune ar fi Vaslui, CFR şi Dinamo”.    Paul Anton, Pandurii

Achiziţiile s-au integrat repede

Momentan, pandurii îndură ultimele momente de chin din stagiul întâi din Antalya. Întreg cantonamentul din Turcia a fost axat pe pregătire fizică aşa că gorjenii nu au avut timp de respiro. Noii veniţi Doru Bratu, Nistor sau Bud nu au avut nevoie de mult timp pentru a se integra. În cazul lui Nistor nici nu putea fi vorba având în vedere că el revine la Pandurii după numai 5 luni petrecute la Evian. „Nistor nu are nevoie de perioadă de acomodare, a plecat din tur, revine acasă. Cred că a înţeles că nu trebuie să o ia ca un pas înapoi că a revenit la Pandurii. A jucat puţin în Franţa, iar dacă se pregăteşte bine şi joacă, revine la Evian din altă postură. Acum vor fi mult mai atenţi cu Nistor, plus că-i plătesc şi salariul. L-am primit cu braţele deschise. În general jucătorului român îi e greu să se adapteze în străinătate. Nistor o să reuşească, o să se întoarcă, poate merge la altă echipă”, crede Pustai care speră să-l readucă la forma de vârf pe fostul şi actualul său elev Cristi Bud. „Sunt mulţumiţi de toţi jucătorii, vedem în amicale cum se integrează şi Bud.”

„Vrem ca în retur să fim puternici, avem nevoie de forţă şi energie. Dacă băieţii nu erau bine pregătiţi şi în tur, cu siguranţă am fi avut probleme. Aşa, chiar dacă am avut neşansa de a pierde mai mulţi jucători, pregătirea fizică ne-a ajutat să ţinem pasul cu alte echipe şi să nu ne facem de râs.”   Eugen Pîrvulescu, preşedinte Pandurii

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: