Pandurii se ţin de afaceri! A plecat Maxim, vine un cipriot!

Pandurii au dat lovitura prin transferul lui Maxim la Stuttgart. Trupa lui Condescu va încasa nu mai puţin de 1,5 milioane de euro de pe urma mijlocaşului de 22 de ani. Condescu i-a găsit deja înlocuitor lui Maxim chiar în lotul pandurilor.

Şeful pandurilor, Marin Condescu, se laudă cu ultimul „tun” dat de echipa sa, Maxim la Stuttgart pe 1,5 milioane de euro. Maxim e al doilea transfer de marcă al pandurilor în Germania. Ivorianul Djakpa a plecat la Leverkusen în 2008 pe 1 milion de euro.

Detaliile tranzacţiei Maxim

Maxim nu a stat la Pandurii decât un an şi jumătate. Mijlocaşul adus în 2011 de la Espanyol Barcelona liber de contract a plecat în Bundesliga pe 1,5 milioane. Condescu a preferat varianta cu banii jos în schimbul celei care prevedea ca pandurii să mai poată încasa dintr-un ulterior transfer al lui Maxim. „Clubul nostru ia 1,5 milioane de euro, într-o singură tranşă. Am preferat varianta asta celei de a primi 800.000 de euro, plus 20 la sută dintr-un transfer ulterior. Standard ne oferea la fel, 800.000 de euro, plus procente. Noi nu voiam să-l dăm de acum, dar mi-a zis că nu se mai poate concentra la meciuri la Pandurii, că vrea să plece, chestii de fotbalist. Asta e, Maxim o să plece la Stuttgart, unde va avea 20.000 de euro pe lună salariu, plus bonusuri”, spune Condescu. Se pare însă că salariul lui Maxim la nemţi va fi mult mai mare, undeva în jurul a 500-600 de mii de euro pe sezon.

Cine l-a determinat să-l vândă

Condescu nu uită însă că a promis că nu vinde niciun jucător important în această iarnă. Şeful pandurilor are şi o scuză pentru faptul că l-a lăsat pe Maxim să plece. Şi asta tocmai în anul în care Condescu a anunţat ca obiectiv clar, calificarea în Europa. „Pustai mi-a spus că nu mai are cum să-l motiveze. Maxim nu a fost transferat până când Pustai a spus că cea mai bună soluţie este să plece. Eu nu am vrut să plece, dar a te pune contra aşa cum a făcut el cu Steaua nu era bine nici pentru club şi nici pentru el. Este şansa lui să ajungă acolo, să joace titular. Vorba domnului primar, în Germania se vorbeşte de Pandurii, toată lumea e câştigată. Eu cred că momentul cel mai bun era după disputarea celor două jocuri amicale ale naționalei. Dacă dădea două goluri, cota lui ar mai fi crescut, dar se încheia perioada de transferări în Germania”, mai spune şeful pandurilor care nu investeşte o parte din sumă pentru a-i găsi înlocuitor pentru Maxim. „Am adus deja jucător în schimb, Predescu joacă și el în spatele vârfurilor. O să mai vină, sunt mulți în probe, nu ştiu câţi rămân.”

„Pe Maxim am dat 10 mii de euro, asta înseamnă afacere, aduci ieftin şi vinzi scump. Pe Djakpa am dat 100 de mii şi l-am dat cu un milion de euro. Obiectivul rămâne același, locurile 1-4 și fără Maxim.”               Marin Condescu

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: