Pandurii şi-au prezentat achiziţiile

Pandurii au fost tare strânşi la pungă în această iarnă. Au cumpărat doar doi jucători care i-au costat 20 de mii de euro. Celelalte trei achiziţii sunt jucători tineri care speră să debuteze la liga întâi în acest retur. Pandurii i-au prezentat ieri oficial pe cei cinci.

Rămaşi fără 6 jucători de bază, pandurii nu s-au grăbit să transfere. I-au adus doar pe Unguruşan de la U Cluj şi Ibeh de la Oţelul şi speră să umple golurile cu cei trei tineri promovaţi, Unguru, Roberto Dumitru şi Neagu.

Unguruşan nu se teme de blestem

Unguruşan e singurul care i-a costat ceva bani pe panduri. Au plătit 20 de mii de euro pentru a-l aduce de la Cluj. „Știam din tur Pandurii ca o echipă care practică un joc ofensiv, un joc plăcut, lăudat de toată lumea. Acesta a fost un motiv pentru care am acceptat să vin. Sper să nu pic și eu ca ceilalţi din partea dreaptă (n.r. Pleaşcă şi Rusu)... Am şi eu superstiţiile mele. Cred că este doar o coincidență cu acele accidentări. Cel puţin aşa sper... Am început prost la Braşov, a fost și terenul foarte prost, îngheţat. Nu puteai să stai foarte bine în picioare. Trebuie să trecem foarte repede peste acest joc, vine un nou meci și trebuie să ne gândim la el”, spune Unguruşan care a semnat pe un an şi jumătate cu Pandurii. Speră să termine în faţa fostei sale echipei, U Cluj, în acest an. „Acum sunt la Pandurii și sper să terminăm cât mai sus. Sunt sub contract cu Pandurii și trebuie să dau totul pentru această echipă. Trebuie să mă gândesc numai aici acum. Va fi mai greu pentru că este și perioada de adaptare, dar sper să fie cât mai scurtă. Băieții, colegii, antrenorii, toți oamenii din club m-au primit foarte bine și le mulțumesc. Sper să mă adaptez cât mai repede și în oraș”, încheie jucătorul care şi-a ales numărul 18 pe tricou.

„Pandurii poate fi campioană !”

Nigerianul John Ibeh nu regretă că a lăsat campioana Oţelul pentru a veni la Tg Jiu. E convins că şi aici poate realiza lucruri mari. „Mă simt bine la Pandurii, asta e cel mai important pentru un jucător.Nu a fost un joc bun la Brașov pentru că am pierdut.Noi ne propunem numai să câștigăm. Acum trebuie să ne gândim la meciul cu Dinamo. Va fi un meci important, avem nevoie de victorie și o să încercăm să câștigăm meciul. Nu cred că este un pas înapoi venirea aici pentru că sunt aceleași condiții. Oțelul este campioană, dar și Pandurii poate să ajungă acolo, cine știe- Acesta este fotbalul, se poate întâmpla orice. Vom da totul pentru a câștiga. Am mai lucrat cu Grigoraș și ne înțelegem foarte bine. Cred că sunt pregătit fizic. Cred că pot juca 90 de minute”, spune jucătorul care va evolua cu numărul 32. Ibeh vine la Pandurii după ce în turul campionatului a jucat şi două meciuri în Liga Campionilor, contra celor de la Benfica şi Basel.

Tinerii vin tare din urmă !

Ceilalţi trei, Unguru, Dumitru şi Neagu sunt jucători tineri de 17, 18 ani pe care Grigoraş nu se teme să-i arunce în luptă în retur. Unguru şi Dumitru vin de la echipa a doua în timp ce Neagu a fost repatriat din Spania. Pariul lui Grigoraş e Roberto Dumitru. Tânărul mijlocaş stânga e descris de antrenor ca fiind „mic, tânăr şi al dracului”. Dumitru speră să joace ca idolul său, Messi.

„Înainte eram mai fricos, dar, odată cu pasul acesta făcut, și cu șansa dată de domnul antrenor Grigoraș, m-am călit și nu-mi mai este frică de nimic. Nu aș avea emoții dacă aș debuta cu Dinamo. Ce emoții să am- Mi-aș da viața pe teren să-l mulțumesc pe domnul profesor”

Roberto Dumitru

 „A venit și rândul meu, dar deocamdată mai am de așteptat, mult de muncit... Este o mare șansă de care vreau să profit, o șansă pe care mi-a dat-o domnul Grigoraș și sper să nu-l dezamăgesc. Joc pe orice post fără niciun fel de problemă. Mie îmi place să dau goluri multe, să joc în atac.”

Daniel Unguru

 „Reîntoarcerea în țară reprezintă o oportunitate de a juca în Divizia A. Nu este niciun pas înapoi, ci o șansă de a juca cât mai sus. Ceea ce am trăit acolo în Spania este diferit de ceea ce se petrece în România. Este o altă viață a jucătorilor în special în plan sportiv, o altă mentalitate.”

Alexandru Neagu

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: